Fortele Navale

(Fregata) Regele Ferdinand primeste vizita inaltilor reprezentanti ai Casei Regale a Romaniei

Portul militar Constanța va fi gazda unui eveniment inedit, care va avea loc vineri, 15 iunie 2018. După încheierea călătoriei de la București la Constanța cu Trenul Regal, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, Alteța Sa Regală Principele Radu și Alteța Sa Regală Principesa Maria se vor întâlni cu marinarii militari și vor vizita fregata „Regele Ferdinand”.

Fregata F 221 Regele Ferdinand, clasa Type 22

Cu acest prilej, distinșilor oaspeți le vor fi prezentate misiunile executate de militarii din Forțele Navale, precum și proiectele de dezvoltare ale Marinei Militare Române pe termen mediu și lung.

Călătoria Trenului Regal în Dobrogea se înscrie în seria evenimentelor dedicate împlinirii a 140 de ani de la revenirea ținutului dintre Dunăre și Marea Neagră la Patria-Mamă (1878-2018), dar marchează și 160 de ani de la inaugurarea lucrărilor liniei de cale ferată Cernavodă – Constanța.

Biroul informare și relații publice

 

8 Comments

 • Care familie regala? Suntem Republica prin votul romanilor care au ratificat prin referendum ultima Constitutie. Cei care au organizat aceasta vizita trebuie dati afara din armata pentru incalcarea Constitutiei!

  • Aia care la 1877 a obtinut independenta Romaniei,Aia care a facut Romania Mare…..esti cumva urmas de bolsevic securist???Puteai macar sa te intrebi de ce nici dupa un deceniu aceasta fregata luata cu parandarat de bolsevicul Adrian Nastase nu are armament???

  • Care republica? aia adusa cu tancu? aia facuta de ilici si votata de un popor care de abia isi dezilipea stomacul de colona vertebrala? Pariu ca daca in 92 puneai pe masa constitutia din 1948 o votau romanii fara nici o problema.
   Si referendumurile nu ratifica nimic, parlamentul ratifica, referendumul valideaza. Valideaza o optiune politica. Asta nu-i semantica ci constitutionalism elementar. “Dati afara”, pentru ce? Ce infratiune au comis astfel incat sa fie trecuti in rezerva pe acest temei? Mana pe pe carte mai baiete.
   Si inainte sa ne demonstrezi ca esti un troll veritabil si sa ne explci cum “astia de la casa regala sug sangele si banii poporului”, nu vrei sa incepi discutia cu neobolsevicii care nu iti pot explica cum au reusit din salariul de bugetar sa isi traga case pe 8 strazi si afaceri in brazilia? Dar presedinti de republica care nu pot justifica mosii de pe la Nana cumparate cu banii jos sau tot presedinti de republica acuzati de genocid.
   Pe loc repaus.
   @MocanuDan- M-as bucura sa-l aduca si pe Charles cu ei la urmatoarea tura si cred ca voi muri cu speranta ca intr-o zi navele sa fie si modernizate.

   • Ma tem ca Charles cit de curind va deveni rege.Am o nedumerire:de ce familia domntoare romana este de origine germana si nu mixta franco-germana(Hortense Beauharnois)?

 • Voi intelegeti conceptul democratic de Constitutie votata in Referendum? Poporul a ales Republica in plina epoca democratica. Regalitatea de acum este zero fata de regalitatea de pana la Ferdinand. Republica este votata democratic, iar cine o contesta incalca Constitutia si este tradator!

  • Prietene, as vrea sa-l inteleg. Ma bucur ca pentru tine sunt lucrurile atata de clare, pentru noi nu. Tu folosesti cuvinte care nu cred ca le stapanesti pe deplin. Cauta in codul penal ce-i ala tradator, si infractiunile de tradare.Ai asociat niste cuvinte dintr-un discurs care nu-ti apartine. eu cel putin stiu exact de unde vine. Daca o iei atat de strict, inseamna ca 8 milioane de romani sunt “tradatori”.Nu am votat toti pentru parlament unicameral? Nu-i vadit contrar maretei constitutii facuta de iorgovan intre ragaituri pentru to’arasu Iliescu? Prin votul ala din 1991 s-a statutat un viol continuu a romaniei inceput in 1945. Daca vrei sa faci musai comparatii, daca votul era similar celui din Italia (republica vs monarhie) din 1946 nu prea aveam ce comenta. Dar da, democratic s-a votat in Romania si in 91 si 1946. Ca paranteza iti spun ca nu poti trada, asa cum scrie in codul penal, o institutie. Iti poti trada neamul, dar neamul nu se reuma la o institutie sau alta.
   Si apropo de vot democratic, o mai fost un neamt austriac prin 1933 care a ajuns prin vot la putere, a schimbat constitutia de la weimar tot prin referendum democratic. Diseaca putin lucrurile, ca asa orbeste cum sustii tu republica sincer imi ridica doua intrebari: cat iei si de unde?
   Nu ti-a pus nimeni pe nici un tron, cine contesta republica prietene? suntem republica in continuare, acest lucru nu se va schimba. Merege excelent republica, nu avem probleme, totul e ok. Dar sunt satul de aia care se urineaza pe istorie pe temeiul unor reminescente bolsevice.
   Si daca tot iti plac problemele simple: ia zi, unu care sustine o republica federala romaneasca, ii baiat bun, republican de nadejde, asa-i? Dar daca eu sustin ca CCR trebuie desfintata si atributile preluate de un complet mix al curtii supreme? Tot “tradator” sunt ca nu-i constitutional.

   @mocanu dan – nu stiu sincer. Poti elabora putin?

   • Napoleon Bonaparte se casatoreste cu Josephina Bbeauharnais si o ia cu doua fete si o verisoara(Stephanie),pe care imparatul le trece pe numele sau,astfel ele devin printese.Stephanie de casatoreste cu Karl Ludwig Friedric de Baden,au impreuna o fata care se va casatori cu Karl Anton de Hohenzolern…iar din mariajul lor rezulta KAROL 1.

    • nu am stiut aceste detalii. Din afirmatie, inteleg ca principele Karl Ludwig de Baden are o fata care se va casatorii cu principele Karl Anton de Hohenzollern, tatal lui Karl/Carol I. Asta insemna ca printesa de Baden preia dupa casatorie numele de Hohenzollern, ceea ce era normal la vremea respectiva. Probabil originea era stabilita de linia paterna.
     Presupun, nu counosc.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: