F712 LaFayette

F712 LaFayette (foto SIrpa Marine)

‘Fregata La Fayette a intrat aseară în Marea Neagră. În prezent, aceasta navighează pe coasta de vest și se îndreaptă spre nord. Pentru moment, aceste deplasări nu au nimic neobișnuit, pentru că un convoi precedent de nave NATO a participat recent la exerciții în regiune, în apropierea porturilor Varna (Bulgaria) și Constanța (România)’. 

Asa suna un comunicat oficial dat ieri de Statului Major al VMF (Marina Rusa). Potrivit respectivului comunicat, fregata franceza purtatoare de rachete si cu caracteristici de observabilitate redusa se indrepta spre nord de-a lungul coastei de vest a Marii Negre, evident sub supravegherea atenta a VMF.

Potrivit unui alt comunicat de presa, de data asta emis de Ministerul Ucrainean al Apararii “programul vizitei include o intalnire protocolara a capitanului navei cu autoritatile locale si regionale precum si cu ofiteri superiori ai Marinei Ucrainiene. De asemenea este programat si un joc amical de fotbal”.

Vizita va dura pana pe 30 martie si presupune antrenamentul in comun si schimb de experienta cu echipajul fregatei U130 Hetman Saygadachny.

Via:
Ria Novosti

– Marius Constantin –