Mistral BPC

Franţa nu se va folosi de contractul în valoare de 1.2 miliarde de dolari privind construirea navelor de asalt amfibiu din clasa Mistral pentru a pune presiune pe Moscova asupra situaţiei din Siria, a declarat ministrul francez de externe.

Occidentul doreşte să ia măsuri împotriva regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, însă Rusia şi China se opun în continuare interferării cu problemele Siriei, motivând că de numeroasele victime ale războiului civil sunt vinovate atât forţele guvernamentale, cât şi rebelii.

Până în prezent, Rusia şi China au blocat trei rezoluţii O.N.U. legate de Siria.

Într-un interviu acordat postului de radio France Inter, ministrul fancez de externe Laurent Fabius precizează despre ţara sa că pune presiune asupra Rusiei doar în domeniul diplomatic.

“We continue negotiations with Russians, we must find a solution [on Syria]. To achieve some progress, we discuss it in parallel with the Arab states, with our neighbors and the Russians,”

Fabius lămureşte încă un aspect interesant, spunând că echipamentul militar de provenienţă franceză nu va fi vândut unor alte state de către Rusia:

“If we learn about reselling, we will end all future supplies,”

Rusia şi Franţa au semnat în Iunie anul trecut un contract pentru două nave de asalt amfibiu din clasa Mistral, incluzând transferul de tehnologie. Alte două astfel de nave vor fi construite în proporţie de 20 % în Franţa şi de 80 % în Rusia.

Prima navă Mistral va intra în serviciul Marinei Ruse peste trei ani.

Navele din clasa Mistral operează la bord 16 elicoptere, patru nave de debarcare, şaptezeci de vehicule blindate şi 450 infanterişti marini.

Sursa: RIA Novosti

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.