Rafale cu AASM

Rafale cu AASM

Jeap!

Iaca ditamai stirea, venită de pa plaiuri biblice de la cotidianul Haaretz. Cică văru’ Francois Hollande, a fost la un pas să-l articuleze la antricoate pe dictatoru’ Bashar al Assad, potrivit unei știri preluate de sus-numitul Haaretz de la un săptămânal galic – Nouvel Observateur.

Conform unui reportaj aparut în Nouvel Observateur duminică Avioanele Rafale ale AdA și Marine Nationale erau gata-gata să decoleze pe 31 August. Destinația – Siria. Asta în timp ce oficialitățile franceze înă mai prelucrau opinia publică…

Pe lista de activități recreative a piloților franceji erau trecute facilitățile C2 precum și bateriile de rachete ale unităților siriene echipate cu armament chimic. Caftul ar fi trebuit să înceapă la ora locala 0300.

Doar că Hollande nu a mai primit unda verde de la Barack Obama, care a decis să astepte aprobare din partea Congresului înainte de implicarea în ostilitățile din Siria, fiind astfel nevoit să anuleze decolarea Rafalelor.

Și uite așa  omnirolul Rafale a fost privat de o nouă serie de victorii, obținute într-o nouă campanie glorioasă, pe modelul celei din Libia…

Sau, poate de data asta ar fi ieșit in pierdere?

– Marius Constantin –