Ministerul rus al Apărării a semnat un contract în valoare de 470 milioane de dolari cu corporaţia MiG pentru livrarea a 16 avioane de vânătoare MiG-29 SMT.
“The value of the contract, including the ground support and test equipment, is more than 17 billion rubles. The contract is a strategic measure for maintaining the combat readiness of the lightweight fighter fleet,”
A declarat ministrul Apărării.
La nivelul anului trecut, Forţele Aeriene ale Rusiei dispuneau de 28 avioane de vânătoare MiG-29 SMT, versiune modernizată a avionului MiG-29 SM.
SMT poate folosi atât armament ghidat aer-aer, cât şi aer-sol.
MiG-29 SMT a fost dezvoltat în prima jumătate a anilor 2000 şi dispune de rezervoare noi în fuselaj pentru extinderea razei de acţiune, vopsea specială radar absorbantă şi poate fi înarmat cu rachete supersonice, chiar şi cu rachete antinavă.
Ministerul Apărării are în plan semnarea unui contract pentru achiziţia de avioane MiG-35S după 2016, avioane din care vor fi construite peste o sută de bucăţi – a anunţat purtătorul de cuvânt.
Această mişcare va ajuta la optimizarea balanţei între avioanele de vânătoare uşoare şi cele grele.
Sursa: RIA Novosti
– Iulian Iamandi –
Ma intreb daca nu este mult prea tarziu pentru MIG29SMT – la fel ca si pentru F 16 MLU. Sunt avioane care au fost competitive acum 10-15 ani dar la ceea ca este pe campul de lupta actual, MIG 29 SMT nu este un rival de prima mana.
Cred mai degraba ca este o gura de oxigen data corporatiei MIG pana vor scoate un nou model de avion.
MIG 35 S – trebuie sa il achizitioneze daca vor sa il vanda la tarile clinti traditionali.
Personal cred ca SMT-ul va fi mai degraba concurent pentru JF 17 deocamdata.
Poate astea saisprezece le fac din ce au pe stoc si abia dupa aia trec la mig35
se poate desi nu stiu ce sa spun SMT daca nu cumva s-a schimbat standardul nu are nici macar fly by wire ci are actuatori cu amplificare hidraulica. Practic SMT este un MLU la varianta MIG 29 9.12 / 9.13 .
Și eu știam de sistem de comandă hidraulic, redundant cu actuatori, așa um zici. Deși unii spuneau că la 9.13, pe lângă căblăraia reconfigurată în cocoașă, ar fi blocuri electronice prevăzute pentru fbw, sau era pregătitor pt trecerea la…
De acord, e fix MLU, cu ceva ani întârziere și aduce în fine capacitatea 29 la standardul de util în lupta modernă. Totul depinde de utilizator, totuși.
16 bucate… păi nu e tocmai mult, fiind comandă și nici măcar livrare, rău au ajuns rusnacii. Mă întreb în ce măsură vor înnoi parcul și cât va fi redus la final. În ritmul prezent, după 2016 forțele tactice vor număra sute, poate nu multe, de agregate noi… la imensitatea teritoriului rusesc. Mie îmi dă cu virgulă și perioadă treaba, nu că mă supără dificultatea lor.
Armata Rusiei va comanda 100 MiG-35
http://www.aereo.jor.br/2014/04/17/forca-aerea-da-russia-recebera-100-novos-mig-35/
In urma lui YF-23 dar alaturi de F-20, Mig-ul 29 e avionul care imi place cel mai mult dintre avioanele moderne. Desi probabil e cam pe acolo cu F-16 din ce am inteles/citit etc. Adica per total, la caracteristici, cand tragi linia si compari una si alta (sigur, conteaza si avionica si armele si desigur si pilotii si contextul).
Rusii insa au cam ramas in urma in general, si nu cred ca vor mai apuca (cel putin in viitorul apropiat si mediu) sa se mai apropie la fel de mult de americani (cu astia sa cam intrec ei de obicei).
Pentru ca au inceput deja sa apara imagini cu ceva nou la astia (posibil noul lor bombardier, generatia urmatoare dupa B-2)
http://deepbluehorizon.blogspot.ro/2014/03/mystery-aircraft-photographed-over.html
http://deepbluehorizon.blogspot.nl/2014/04/texas-mystery-aircraft-also.html
Salutare. E vorba de doctrine diferite si alte chestii si la unele domenii au ramas mai in urma dar nu cred ca la modul general se poate spune asta . Cat despre viitorul apropiat sau mediu deocamdata isi permit sa inainteze cu unele programe . Ramane de vazut ce si cum dupa 2020 cand vor sa atinga tintele programului general de modernizare si reinarmare al armatei.
Au si domenii unde le sunt egali sau superiori americanilor .
Acum fiecare dupa cum avem “simpatii”fata de tehnica unuia sau altuia dar doar un razboi intre ceo doi rivali ne ar spune care ce si cum,, dar nici unul nu are chef de un asemenea caft direct si e mai bine asa .