Ivan Khurs, pre numele ei de botez, este cea de-a doua navă din clasa Project 18280 a Marinei Rusiei și va executa misiuni SIGINT (Signals Intelligence) în cadrul Flotei Ruse a Mării Negre.

Ivan Khurs SIGINT

Ivan Khurs SIGINT

Vestea e excelentă. Pentru ei.

Dar, să informăm în continuare: nava Ivan Khurs a fost introdusă în serviciul Flotei Rusiei în cadrul unei ceremonii desfășurate ieri la șantierul naval Severnaya din St. Petersburg.

Proiectată pentru îndeplinirea misiunilor de interceptare electronică a comunicațiilor, război electronic și gestionare a flotei, Ivan Khurs a devenit de ieri o componentă importantă a Flotei Ruse a Mării Negre.

Vorbind în cadrul ceremoniei, vice-amiralul Viktor Bursuk a declarat că Flota Mării Negre este înnoită în mod activ și că Ivan Khurs reprezintă “a worthy next replenishment“, adăugând că Flota Mării Negre va primi în serviciu noua fregată Admiral Makarov, aparținând clasei Project 11356, în August-Septembrie anul acesta.

Lansată în luna Mai a anului 2017, Ivan Khurs este cea de-a doua din patru nave planificate ale clasei Project 18280/Yuri Ivanov contractate.

Purtând numele vice-amiralului Ivan Khurs, nava are lungimea de 95 de metri, lățimea de 16 metri și un deplasament de 4000 de tone.

Ivan Khurs are o rază de acțiune de 8000 de mile maritime și dispune de un echipaj format din 131 marinari.

Iulian Iamandi