Aviaţie

Flota Marii Nordului a receptionat un Il-38N

Ilyushin Il-38N

Flota Nordică a Rusiei a acceptat pentru intrarea în serviciul operativ un avion Ilyushin Il-38N pentru patrulare maritimă şi luptă antisubmarin, care posedă acum şi echipament pentru misiuni ELINT.

Purtătorul de cuvânt al Flotei Nordice, căpitanul Vadim Serga a declarat:

“A modernized Il-38N was accepted into service at a Northern Fleet air base”, “It has a wider range of combat capabilities. These aircraft can be used for mapping the magnetic and gravitational fields of the Northern Ice sea, and also for conducting scientific oceanographic research and underwater and air reconnaissance,”

Serga nu a specificat dacă acest avion este primul de acest tip, modernizat şi livrat Flotei Nordice.

Conform unor surse care au făcut declaraţii către RIA Novosti, majoritatea avioanelor Il-38 vor fi modernizate la noul standard şi vor fi echipate cu sistemul de senzori Novella, capabil să detecteze ţinte într-o rază de 320 kilometri, precum şi submarine aflate în imersiune, nave de suprafaţă sau ţinte aeriene.

Novella include computere deservite de către doi operatori şi de asemenea, dispune de un sistem modern de termoviziune de înaltă definiţie, un sistem de detecţie a anomaliilor magnetice, un sistem de detecţie optică (incluzând laser, TV şi canale de termoviziune), detector de anomalii gravitaţionale şi alte echipamente.

Sursa: RIA Novosti

5 Comments

  • Iliushinul asta destul de efectiv pentru misiunile asteptate de la el,cu timpul va fi inlocuit de un nou aparat de lupta antisubmarina si patrulare maritima de la Tupolev.

      • am o revista engleza unde e un articol dedicat aviatiei navale ruse, am sa recitesc si te anunt..

        • In revista “Airforces” Alexander Mladenov pe scurt zice ca Il 38 si Tu 142 vor fi inlocuite cu timpul de un nou avion bazat pe platforma lui Tu 214. Nu sint sigur daca merge vorba de programul pina in 2020. Dar,insasi faptul ca au inceput modernizarea Il 38, plus vor primi elicoptere noi de razboi antisubmarin inseamna mult pentru flota Rusiei care 10 ani nici nu aveau bani pentru combustibil…

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: