Delfinaria ucraineana

Ucraina reia un program pentru utilizarea delfinilor in scopuri militare. Obiectivul final este acela de a dresa delfinii pentru patrulare si recunoastere in apele din vecinatatea bazei navale ruse si ucrainene din Sevastopol.

In Uniunea Sovietica, delfinii au fost dresati pentru misiuni militare incepand cu 1965. In anul 1973 a fost construit un delfinariu special in Sevastopol – principala baza navala a URSS din Marea Neagra.

Delfinii din Marea Neagra (Tursiops Truncates) erau selectati pentru a se infiltra in apele inamicului, pentru a  mina navele de lupta ale acestuia si pentru a contracara scafandrii de lupta ai adversarului.

Pentru misiunile de lupta, delfinii erau echipati cu cutite, pistoale speciale fixate pe cap si dispozitive speciale pentru transportatul minelor.

Mai tarziu, centrul de pregatire a obtinut delfini din alte specii – din Marea Alba si din Oceanul Pacific.

Conform unor surse, au existat de asemenea foci, lei de mare si chiar orci (nu din World of Warcraft…) antrenate pentru scopuri militare.

La momentul dezbinarii Uniunii Sovietice, delfinariul a pierdut finantarea din partea statului si a trebuit sa supravietuiasca prin mijloace proprii. Astfel, delfinariul a fost transformat in centru pentru reabilitarea copiilor cu dizabilitati.

Delfinii, care traiesc pana la patruzeci de ani, cu siguranta s-ar fi descurcat pe cont propriu, insa si-au continuat cariera distrand copiii pentru ratia zilnica de peste. Conform unor surse insa, de-a lungul timpului a fost continuat si antrenamentul militar.

Prima unitate de zece delfini tineri a absolvit cu succes examenele de cautare in Golful Kazachiya, gasind chestii pierdute pe fundul baltii si activand balize care au semnalizat finalizarile misiunilor date. Sau, mai potrivit ar fi sa zicem… ordonate.

La etajul urmator, vor invata cum trebuie sa protejeze o zona de intrusi subacvatici.

Partea proasta pare sa fie aceea ca delfinii nu preau au putut fi antrenati sa-i sacrifice propriile vieti si nici sa atace oamenii… dar, nu se stie niciodata. Adevarul este dincolo de noi si mai ales de ce reusim sa aflam.

Atat. Si, aveti grija la delfini… la anul, cand veti merge la mare.

Sursa: RT

– Resboiu –

Navighează în portal:

Resboiu MasterArmata Română; Forţe SpecialeSpaceRevista ResboiuForumul Resboiu;