Conform unei informații publicate de către Fincantieri Marinette Marine în ultima zi a lunii August, compania a început construcția primei fregate purtătoare de rachete ghidate aparținând clasei Constellation pentru U.S. Navy.

Fregata Constellation

Fregata Constellation

În urmă cu doi ani, Marina Statelor Unite ale Americii a selectatFincantieri Marinette Marine pentru proiectarea și construirea clasei de fregate Constellation.

U.S. Navy are în plan dotarea cu cel puțin douăzeci de fregate în viitorul apropiat.

Fincantieri Marinette Marine va construi primele trei fregate, pe care U.S. Navy le-a numit Constellation, Chesapeake și Congress, precum trei din primele șase fregate introduse în serviciu în anii 1780. Contractul include o opțiune din partea marinei militare americane pentru alte șapte nave din aceeași clasă.

Compania Fincantieri Marinette Marine a folosit fregata europeană FREMM ca bază pentru proiectul clasei Constellation, utilizând o clasă de fregate operaționale aflate în serviciul mai multor marine militare de pe planetă și au făcut-o și mai performantă.

Constellation este o clasă de fregate multirol înarmată cu rachete ghidate și va fi o continuare a navelor modulare de luptă în zona litoralului.

Propulsia este de titp CODLAG (Combined diesel-electric and gas) și va asigura navelor o viteză maximă de 26 de noduri.

Iulian Iamandi