Aviaţie

Filmulete de la pregatirea pentru showul aerian dedicat implinirii de catre Fortele Aeriene ale Rusiei a o suta de ani

Suhoi Su-34

Pilotii rusi se antreneaza pentru un nou show aerian, cu ocazia centenarului Fortelor Aeriena ale Rusiei.

Urmariti scurtul clip de la RIA Novosti, pentru ceva detalii si mai ales pentru manevrele spectaculoase cu Suhoi Su-34:

Sursa: RIA Novosti

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.

Pilots train for a new show marking the Russian Air Force’s centennial. Watch this RIA Novosti video of breath-taking aerobatics, which will be performed at Zhukovsky near Moscow

14 Comments

 • Eu as incepe sa fac o petitie pentru a venii Echipe rusesti la mitingurile noastre.
  Nu se poate … dar nu e admisibil ca numai unii (rusii si alte natii) sa se bucure de privelistea unicata a aviatiei rusesti.
  Sincer ca incep sa ma enervez … daca ar fi suportata din banii mei tot m-as baga, dar cand stiu ca e suportata de guvernul RUS, adica mocca, de ce sa nu profitam?

  • Din nefericire nu o sa-i invitam niciodata. Trebuie inteles ca etalarea tehnicii rusesti populatiei Romaniei nu e oportuna pentru un general NATO sau pentru un constructor occidental de tehnica militara si ca decizia a fost luata de “think-tank”-uri americane. E o fericire pentru noi cei pasionati de tehnica dar in jurul potentialului militar rusesc se duce o lupta de imagine in sensul minimizarii ei la maximum, combinata cu o demonizare consecventa, pentru a crea o anumita stare de spirit. Populatia Romaniei nu trebuie sa fie impresionata de performantele armelor rusesti ci din contra, sa fie convinsa ca numai alea NATO conteaza. Si daca un Mig29 OVT apare pe cerul de la Baneasa exista mari sanse ca presa si poporul sa se intereseze mai mult de oportunitatea de a achizitiona F16 la mana a treia. Nu o sa apucam sa vedem “Strizhi” pe Baneasa (Mig 29 FULCRUM) cata vreme suntem in NATO. Daca insa un show aerian s-ar transforma in “festival” aeronautic international (adica daca ar functiona ca o expozitie cu vanzare) atunci poate ar fi sanse caci un expozant oarecare ar putea dori sa-si demonstreze avionul in zbor. Slabe sperante. Chiar ma intreb cum de Romania care are nevoie de avioane noi, nu organizeaza expozitii aeronautice internationale si nu invita pe ofertanti sa demonstreze ce au de oferit in mod public, intr-o expozitie demonstrativa (ca Farnborough, Le Bourget sau MAKS), in schimb face doar show-uri omagiale. Poate populatia nu trebuie sa compare nici macar la nivel de imagine ( de show aerobatic) care e diferenta intre F16, SAAB, Eurofighter, Mirage sau Rafale. Nu mai vorbesc de compararea inevitabila cu FLANKER & FULCRUM. Cineva sigur profita de asta. E un mod mai soft de a ne spala creierele. De o minciuna prin omisiune(constienta si premeditata).
   Cat despre aerobaticii rusi asa cum ti-am zis, ca sa-i vezi trebuie sa astepti 2013 MAKS, sau sa te duci la Farnborough sau Le Bourget. Distanta intre Bucuresti si aceste orase e identica. Dar e mai ieftin pana pana la Moscova si la MAKS vezi tot ce au rusii ca lumea. La MAKS rusii au doua zile intregi in care-si etaleaza exclusiv numai tehnica proprie. In celelalte zile ale festivalului se etaleaza intercalat si tehnica straina. Tot acolo langa Zhukovski este si Monino, cel mai mare muzeu static de aviatie din lume. De la Mig3 si YAK9 din WW2 la elicoptere moderne, avioane de lupta de toate generatiile si aeronave civile supersonice ca TU 144. Merita sa te duci daca esti fan al aeronauticii rusesti.

   • @Stu, e o realitate ca momentan putem numai visa la un miting rusesc in romania, clar ca nu doresc sa fiu aparat de ei dar nici de americani, preefr europenii mai prietenosi, gen, italia, polonia, bulgaria adica sa fim o echipa.
    Dar sa doresc sa vina in tara sa ne bucure ochii, sufletele, prietenii, amintirile, asta e dorinta mea ce a ami mare.
    In felul asta as avea ce discuta cu amicii, cu voi si cu restul, e pasiunea mea si tocmai asta ma oftica, ca nu pot avea parte de ea decat numai pe youtube si cateva site-uri.
    Doresc sa am o poza cu Su-35 eu langa el, sau cu un Mig-35, ori cu Pavel Vlasov, vreau sa le ating, sa le aud, sa vad cat sunt de grozave.

    Moldoveanul, te rog … ca tot vedem Su-35 in zbor, grozave, dar aceste avioane nu ar fi asa minunate fara pilotii care le piloteaza, spunene si noua cine sunt ei, ca aici nu apare nici o informatie despre bravii piloti.

  • Subapreciezi. Pilotii rusi zboara mai mult decat… sa zicem asa, pilotii din unele tari membre NATO. Mari al dracului, au si avioane mai bune.

   • Romania nu ar trebui pusa la socolteala.
    Vrusai sa-l provoc pe Kala sau pe moldoveanul sa scrie cate ore zboara pilotii rusi in fiecare an.
    In aviatia rusa nu prea sunt piloti tineri.
    Ar fi bine daca ar veni echipe rusesti la mitingurile noastre si ar fi buni si niste chinezi, sa vedem ce pot.

    • Ramii un pic in urma, ce zici era adevarat vre-o 5 ani in urma., acum situatia e absolut diferita si se zboara destul,inclusiv tinerii piloti, in 2011 au avut deja peste 100 de ore de zbor, anul acesta va fi peste 110-120 la general, in unele cazuri ( aviatia strategica ) – si peste 200 ore.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: