Geopolitica

Filmulete de la o aplicatie japoneza pentru recucerirea unei insule

999

Întru speriatul chinezilor

Da, e un filmulete cu o aplicaţie a japonezilor pentru a re-captura o insulă ocupată de inamic. Motociclete cu iarbă pe ele, apropos:

Cu China făcând presiune pe zonă, putem spune oare că Pacificul începe să fiarbă?

 

– Iulian Iamandi –

14 Comments

  • Da,armata japoneza a intrat in febra pregatirilor ptr. aparare,deocamdata cu efective mici.O actiune chineza,sper totusi sa nu fie, va fi totusi altceva decat “Batalia Angliei”.

  • brigada lor aeropurtata e cea mai buna mare unitate conventiala pe care o au, multi dintre militari au facut si cursul lor “ranger”. dar au o singura brigada, iar chinezii trei divizii…

  • chinezii isi ascut coltii.si-au mai luat-o ei in bot in anii 80 de la vietnamezi( cu care oficial sunt inca in stare de razboi nu exista nici un tratat de pace incheiat).Diviziile de elita chineze au fost tinute in loc de unitati din garda nationala vietnameza formate din femei si juniori ( cum erau la noi PTAP-ul pe timpu lu Ceasca) pana la venirea unitatilor serioase vietnameze care invadasera Cambodgia( care au pulverizat armata Khmerilor rosii in 2 saptamani de fapt).Chinezii au inaintat in Vietnam 20 km in primele 2 saptamani si acolo au ramas in urmatoarele 2 luni.Penibil.Cred ca japonezii le fac felul daca iese cu cafteala.

  • au evoluat enorm de la povestea cu vietnamul. de exemplu pe atunci fortele speciale chineze erau abia in formare si extrem de prost dotate (armament din anii ’60). de-atunci au trimis militari la cursuri in turcia, venezuela, ungaria, s-au perfectionat mult si au bagat tehnica moderna

  • Nu prea arata astia a “functionari publici” asa cum se scria pe unul dintre subiecte mie mi se pare ca astia stiu foarte bine ce trebuie ca sa faca, totusi pana sa ajunga sa se confrunte cu trupe terestre cineva care ataca Japonia o sa fie nevoit sa treaca de aviatia si marina fortei de autoaparare.

  • Arata foarte profesinisti japonezii. Plus ca la capitolul tehnica, unchiul Sam i sustine. Dar,chinezii vin foarte puternic din urma dupa cum se vede si pe thread-ul dedicat PLA, de pe militatyphotos.

  • nu par prea fiorosi. este plin youtube de altii mai rai. oricum, chinezii sunt de 10 ori mai multi, dar nu de zece ori mai subdezvoltati. cred ca nici codul bushido nu mai este cum era, pe cand “democratia” lui mao nu cred ca s-a inmuiat prea mult. frica inca ii poate mana in lupta. inca mai sunt executii pe stadioane, pe cand in japonia ar izbucni o imensa disputa democratica daca sa se bata cu aia sau nu. la 1,4 miliarde, ce ar fi vre-un milion de morti? japonia pierde pe mana ei,uitati-va ce probleme demografice are. se pare ca tehnologia nu poate inca suplini barbarul nod natural de a concepe copii.din pacate, nu au norocul americanilor, unde mexicanii si afromericanii suplinesc la greu dezinteresul albilor. china nu are dece ravnii la stancile fara resurse ale japoniei, ii ajunge africa si poate in perspectiva, siberia.

  • Se misca destul de dragut, dar cum au spus si alti cititori mai sus… cam putini. Putini si buni e drept, dar nici chinezii NU sunt prosti dar multi. sper sa nu iasa ceva bubuiala, mi-ar parea rau pt economia mondiala, pt produsele japoneze de la noi de pe piata, dar si pentru cele chinezesti

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: