Armata Romana Fortele Navale Marină

Fifor: Achizitia submarinelor ar putea incepe dupa 2020

Mihai-Viorel Fifor

Mihai-Viorel Fifor

“Programul referitor la submarine este în analiză, în momentul de faţă, la Forţele Navale Române. Se discută despre tipul de submarin pe care să-l putem avea în dotarea forţelor navale. Încă nu avem definitivată această analiză tehnică pe care ne-o dorim. Odată ce analiza tehnică va fi gata, paşii sunt următorii: vom merge, ca şi cu orice alt program major de înzestrare, în CSAT pentru a obţine aprobarea pe acest program major de înzestrare şi vom solicita, de asemenea, aprobarea Parlamentului pentru acest program major de înzestrare. Eu când am vorbit de submarine am spus că solicitarea este de a avea în dotare trei submarine. Este un program pe termen mediu şi lung. În opinia noastră ar putea începe după 2020 o astfel de achiziţie, dar totul se face prin dialog competitiv, pentru că ne dorim ca lucrurile să se deruleze cât mai mult în favoarea statului român. Dialog competitiv înseamnă transparenţă maximă, respectarea prevederilor legale româneşti, dar şi europene şi, în ultimă instanţă, ne interesează foarte mult off-setul de la astfel de contracte, cum este de pildă cel de la corvete, unde off-setul va fi folosit pentru modernizarea fregatelor din dotarea Forţelor Navale Române”, a afirmat Fifor.

Scurt si coprinzator!

Declaratia a fost facuta in cadrul unei conferinte de presa organizata la sediul MApN astazi. Saptamana trecuta ministrul apararii a participat la Conferinta de securitate de la München, unde a avut discutii oficiale, printre altii, cu ministrul apararii din Germania (printre subiectele abordate gasindu-se Brigada Multinationala de la Craiova, cooperarea industriala si viitoarea achizitie de submarine) si cu CEO-ul Lockheed Martin.

Via:
Agerpres

Marius Constantin

4 Comments

  • Pana acum Fifor ce a zis a facut! Sa speram ca NU va fi alt ministru in 2020 si Fifor sa ramana cel putin pana in 2023, indiferent cineva va castiga alegerile, stiu ca e cam utopic, dar este cam singurul ministru in ultimii 20 de ani care cum a zis asa a facut, chiar daca la inceput nu dadea nimeni 2 bani pe un antropolog…

  • La cât de repede evoluează industria militara, nu are rost sa ne gândim ce submarine cumpărăm de pe acuma. Părerea mea ca nu vom avea niciodată submarine sau tancuri de generație noua.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: