Dadica de mai la deal nu are nici o vina. Pur si simplu nu am gasit o poza care sa se pupe cu titlul, povestea si cu mine. Pai, doar nu va asteptati sa scriu ca Holly Madison sa se pupe cu Sweeper…
Sweeper, care este naratorul unei faze care a ajuns si la noi pe forum in topicul Citate (ne)citate, care poate fi accesat cu un click aici. Topicul a fost deschis cu intentii bune de catre Giuseppe, cu un citat din Blaiese Pascal, dar l-am deraiat cu “Carbonu’, idiotule” – citand un dialog intre mine si diriginta din liceu – intr-un topic neastamparat, in general.
Revenind la traznaia cea mai recenta, iaca faza cu holly shit water:
Sweeper Almighty: ia zi, ce targuri sunt in Ioropa in 2013?
Sweeper Almighty: ca-i dupa sf lumii, zicea mayashu ala rumegand la sfoara lui de canepa pudrata cu cocaina
iamandi iulian: 🙂
iamandi iulian: pai sunt unele in fosta iugoslavie
Sweeper Almighty: zi care
Sweeper Almighty: sa aranjez cu cazarea
iamandi iulian: e unul la belgrad
Sweeper Almighty: Se rezolva, fratele nostru Srdjan abia asteapt un holly shit water
Sweeper Almighty: tzi-am zis faza cu “holly shit water”?
iamandi iulian: nuuu
Sweeper Almighty: eram la Sarajevo
Sweeper Almighty: cu cei de la crucea rosie, asta vara
Sweeper Almighty: si ma rog, seara culturala, toata lumea standuri, cu ce si cum
Sweeper Almighty: la noi, pe blat, doua sticle de 2 l juma
Sweeper Almighty: una cu tzuica de nu’sh unde
Sweeper Almighty: si a doua cu palica triplu fiarta de oradea
Sweeper Almighty: palinca*
iamandi iulian: omg
Sweeper Almighty: de-aia termonucleara
iamandi iulian: clar!
Sweeper Almighty: bun, astia mai troscangii apareau, li se dadea un shot de holly water
Sweeper Almighty: adica tzuica umana
Sweeper Almighty: “good, very good”
Sweeper Almighty: si apoi aparea Andrei cu un shot de otrava
Sweeper Almighty: astia dadeau peste cap, le ieseau ochii, si cu voce taiata intrebau “holly shit, what is this???”
Sweeper Almighty: raspunsu’
Sweeper Almighty: “this is our holly shit water”!”
iamandi iulian:
Sweeper Almighty: si apoi a venit concluzia balcaniadei de prim ajutor
Sweeper Almighty: “those romanians are crazy”
iamandi iulian: )))))))))))))))
– Resboiu –
Navighează în portal:
Resboiu Master; Armata Română; Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;
:)))))))))))))))))
OFF-TOPIC
Baieti,stiu ca exista brigade de vanatori de munte si sunt specializati in domeniul acesta,schiat,escaladare,dar zicetimi daca si un batalion de infanterie normala,cum ar fi Batalionul 26 ca il tot dau exemplu,sau Dragonii Transilvani,pot fi trimisi in misiuni pe munte.Cum ar veni ca obiectivele de pe munti sa nu fie numai a le vanatorilor de munte(numai vanatorii de munte sa aiba voie sa atace obiective pe munte),in locuri inaccesibile unde e nevoie de escaladat sau schiuri da,acolo numai ei pot actiona.
DESIGUR,BRIGADA 00 VANATORI DEMUNTE SPECIALIZATI IN MUNTELE LUI VENUS.
AM UITAT SA SPUN-ESTE CEA MAI MARE BRIGADA DIN ARMATA ROMANA-NICI ACUM NU SE STIE NUMARUL EXACT DE PERSOANE…………
Muntele lui Venus ?
Pai asta merita cateva articole 🙂 si neaparat, cu multe poze 🙂
Vine unu’, le tine un curs de 3 zile si ii felicita pentru noile abilitati dobandite si le ureaza ironic viata lunga. Apoi striga: neext!
“si a doua cu palica triplu fiarta de oradea” 🙂
resboiule nu se exista asa ceva, nici la noi nici la natziunea de dincolo care si-a inregistrat din pacate “palinka” ca brand de tara (inclusiv “szatmarpalinka” e tot inregistrat de ei, nu de noi, huo tuturor politrucilor de la agricultura, care se vede ca nu stiu macar cum arata harta Romaniei)
Chiar daca vrei s-o faci (teoretic) de 85 de grade, ajung doua distilari – astea ale noastre cele mai tari au cam 52 de grade, daca e mai mult adauga apa ca trebe sa fii alcoolic rau e tot sa o bei peste 52, empiric le incearca aprinzand al doilea distilat si daca arde fractia de alcool e peste 50%, sau mai nou cu alcoolmetru
si tehnic, “palincia” sau “horincia” ardeleneasca e cu doua cazane, nu cu 3, unul mare cu instalatzie de amestecat (“mestecau”, traditzional cu manivela, mai nou cu reductor si motor electric) in care se face prima distilare, si unul mic fara palete de amestecat in care se face “palinca”, produsul final. Prima parte, “aramita” – e un pic tulbure, din cauza oxizilor din alambicul de racire- si se arunca sau se da la betzivanii satelor care isi fac de lucru pe acolo. Ce iese dupa aia daca e pastrata in recipient de sticla ramane limpede pentru totdeauna – ca sa prinda culoare se pune in butoaie de lemn sau ramura de prun sau alte chestii de astea sa ii dea putina culoare
Io nu sunt deloc fan de asa ceva, si daca vezi cum arata borhotul ala de mere sau prune nu iti mai trebuie asa ceva vreodata 🙂
UNU MAI PUTZIN,DOAMNE AJUTA !
SI ASA NE RAMANE NOUA MAI MULT…
Bunicul facea in anii buni cate 1.000 de l de palinca. Doar din pruna curata, stransa cu mana de sub prunii nostrii. Din prunii aia s-au luat case, masini si s-au facut scoli..
Bunicul avea cate un paharut dimimeata, unul la paranz si unul seara. Niciodata nu l-am vazut sa nu fie stapan pe el.
1000 de litri – inseamna ca aduna peste 10 tone de prune, muncea ceva pentru ele 🙂
oricum, nu mai e “traditzionala” acuma, pentru aia traditzionala erau soiurile locale, de exemplu prunele “bistritze”, care erau in poze pe etichetele de palinca cu doi ochi albastri
alea s-au degradat rau acuma din cauza unui virus, plumpox, si unde se mai fac plantatzii de prun fac cu soiuri importate care sunt libere de viroza, care nu au deloc acelasi gust, chiar daca sunt mult mai productive si au randament mai mare fiind mai dulci
Poate initziatzi de aici de pe resboiu, o miscare de “reinviere” a prunelor bistritze, cum au facut cu soiurile romanesti vechi de vin, shoarba sau cramposhie de exemplu care sunt chiar remarcabile, pacat sa se piarda si astea, daca tot vad ca suntetzi pe aici fani la palinca
VREI SA SPUI CA DACA IO-S FAN TARIE NU -MI PLACE VINUL?
GRESESTI,AMICE !
Cine a zis asa ceva doamne iarta-ma 🙂
ziceam doar ca asa cum au gasit soiuri vechi de vin romanesti si le-au cultivat modern
asa ar trebui sa faca si cu prunele bistritze care erau materia prima traditionala la palinca, nu se face chiar din orice prune, cum vinul bun nu se face din orice struguri
si maryus315 zice ca bunicul lui le aduna de pe jos, inseamna ca si copacii bunicului lui erau bolnavi deja, pe vremea aia
PENTRU TZUICA SI PALINCA,PRUNELE SI CORCODUSELE ADUNATE DE PE JOS SUNT CELE MAI BUNE,FERMENTEAZA MAI RAPID SI SUNT MATURE.
ASA LE CULEGEAM SI NOI.
corcodushe 🙂
blasfemie !!! titlul lui resboiu era cu “holy water” 🙂
Ehei, scuturam de ei de ne ieseau ochii. Aproape o luna tot strangeam toti nepotii si unchii. Erau folosite preponderent prune “grase”, cele bistrite mergeau la “silvoitza”= o dulceata de prune fara zahar care se face prin fierbere indelungata intr-un cazan de fiert horinca mai micut ca si capacitate dar tot din cupru. Ajunge ceva asemanator cu o smantana groasa si tin minte ca tata a folosit-o inclusiv la astuparea unui por la chiuloasa daciei. Sufla pe langa garnitura si au desfacut-o, au uns-o si au pus-o inapoi. Merge si acum 🙂
Corecte precizarile tale, dar , da-mi voie sa te contrazic: Borhotul, indiferent de ce este, pruna sau mere, daca este curat si curatat constant, nu pute, miroase frumos. Doar cand, gospodarii nostrii vor mai multa recolta, adauga, “aditivi” si atunci nu e bine. Teoretic horinca este cea mai curata bautura.Ce trebuie adaugat: A se cosuma cu pretenii si… “moderatie”. 🙂
Eu nu sunt fan palinca si nici alte ape de foc. Dar mi-as face o crescatorie de sticle de bere pline. 🙂
Vinul imi place cel de la tata, de Niculitel.
ce sa faci cu sticlele pline doamne iarta-ma 🙂
trebe golite si apoi ecologic, reciclat ambalajul, din ce-o fi aluminiu sticla sau tereftalat de la PET, reciclat nu aruncat la gunoi
da e pacat sa ai sticle pline
Cu berea as incerca sa produc si eu ceva, astea de la noi ma enerveaza la culme retzetele romanesti cu porumb si enzime care fermenteaza foarte repede, ar trebui sa stea 45 de zile in tanc si sa aiba doar alea 4 ingrediente, afara aceeasi marca de bere are cu totul alta savoare din cauza asta
Da asa ca teoreticianul de la tastatura, totul pare simplu si logic, mai greu sa te apuci de treaba aici
Noi ne miram de fostele intreprinderi de aviatzie care cu exceptia foarte notabila a celor de la Bacau, sunt pe butuci
sau de Moreni sau fabrica de tancuri sau arsenal resita
Dar au disparut de exemplu si culturile de hamei, dealurile dintre cluj si gherla care inainte erau pline de spalierii aia metalici pe care crestea hameiul – la fier vechi cred ca au ajuns
asa ca daca vrei berea proprie, trebe comandat hamei in Germania, hamei doamne iarta-ne, o planta care creste cu niste ingrijiri minime si aproape semisalbatica, nu e tanc leopard sau tun rheinmetall sau eurofighter, nici macar asta nu mai suntem in stare sa o producem, o sa vina vreun neamtz sau olandez sa ne reinvetze cum
SI UITE CE SE INTAMPLA :
“Aseară la club am fost atât de beat încat atunci când am traversat ringul ca să ma duc la bar să mai iau ceva de băut, am câstigat un concurs de dans… ”
DECI , NUMAI LUCRURI BUNE !
Geniala asta! 😀