Fabrică de muniţie construită în 2016! Recunoaşteţi că se simţea nevoia! Ei bine, da! În sfârşit o decizie bună din partea guvernanţilor! Era şi timpul, dată fiind situaţia…

Fabrică de muniţie

Fabrică de muniţie

Aşa… Construcţia noii fabrici de muniţie este planificată să înceapă în cursul anului acesta.

Unul dintre directorii responsabili a declarat pentru presă:

“Cred că anul acesta, aşa cum am promis în urmă cu doi ani, veţi afla primii despre fabrica de muniţie care va deveni furnizor al Armatei şi al Ţării.”

Conform celor spuse de oficial, munca de creaţie a fabricii continuă conform planificării şi singurul factor care ar putea pune probleme este finanţarea proiectului.

“Am făcut deja apel la autorităţile publice relevante şi ni s-a răspuns că toată activitatea de proiectare a fost completată. Şi suntem pregătiţi să implementăm partea de construcţie.”

Întrebat care va fi locaţia fabricii de muniţie, oficialul a răspuns că aceasta va fi localizată în centrul ţării.

“Deja am vizitat mai multe locaţii propuse pentru producţie şi suntem decişi. Cu proiectanţii şi furnizorii de echipamente s-a rezolvat, a mai rămas problema finanţării.”

Oficialul a menţionat şi că există oameni care au lucrat înainte în producţia de muniţie şi că aceştia vor fi mutaţi în apropierea noii fabrici pentru a fi angajaţi.

Fabrică de muniţie nouă…

… uitaţi-vă în ochii mei şi spuneţi-mi că decizia este bună şi că declaraţiile oficialului de la Ukroboronprom va creşte nivelul de încredere al cetăţenilor ucrainieni într-un posibil mai bine.

Iar dacă v-am făcut să credeţi că ar fi la noi, zâmbiţi. În aşteptarea unor vremuri mai bune.

 

Iulian Iamandi