F-35B

Italia va decide în curând dacă va continua în programul JSF şi, dacă o va face, se va decide numărul de bucăţi pe care îl vor achiziţiona.

În prezent, planurile sunt făcute pentru cumpărarea a 131 avioane F-35 la un cost estimat de 15 miliarde. Buba e că în ultimile luni continuarea participării Italiei la acest program a avut parte de o opoziţie considerabilă, motivată de criza financiară şi chiar se consideră că ar fi un afront să se dea suma aceasta într-o perioadă grea pentru ţară.

Opoziţia a criticat de asemenea argumentele guvernului legate de posibilitatea creării a 10000 joburi, având în vedere că Alenia Aermachhi ar putea produce componente şi să asamblezepentru Italia şi Olanda.

Dacă sunteţi curioşi… Italia a investit circa două miliarde de euro în programul JSF şi mai sunt necesari alte 700 de milioane pentru construirea liniilor de producţie.

Buni băieţi… Cu Typhoon-ul, i-ar durea la bască. Pentru ei, chiar e o tâmpenie să se repeadă la F-35!

Dar, aşa sunt eu mereu, bănuitor. Şi cred că americanii dau ţeapă cu F-35-ul ăsta, care va fi o piatră de moară legată de gâturile ţărilor aflate deja în ciocolată pe motiv de criză financiară.

Hai, faliment plăcut!

Sursa: Aereo