F-35

das

De la Hurriyet Daily News citire.. vecina şi prietena noastră de tradiţie, Turcia, s-a pus pe numărat hârtiile şi făcut calcule pe şerveţel. Astfel, nota de plată pentru poftele-i, va ajunge la 16 miliarde de dolari americăneşti! Scump! Scump, da’ bun! Cam pe acolo va fi totalul pentru ce-şi doresc, adică 100 de avioane F-35 Lightning II.

Zicerea îi aparţine ministrului turc al Apărării, Ismet Yilmaz.

Ce le mai placeeee… Ce le maaai place să se înarmeze! 🙂

Primele două vor fi livrate Turciei în 2015 – dar parcă am mai zis noi cândva pe aici… – iar partea cea mai simpatică este că astfel, Turcia va poseda mai multe avioane F-35 decât Italia, care de curând şi-a castrat cu o treime numărul de F-35-uri planificate.

Americanii, care este producătorii principali, le-au şoptit turcilor că vor construi vreo 2443 de paseri F-35 în cadrul programului, loc unde până acum Turcia a insinuat 315 milioane de dolari.

Apropos de lovele, preţul pe bucată încă nu s-a stabilit. Pentru turci. Şi se va calcula, abia după semnare. 🙂 Aşa e în tenis. Dar, lasă, că se fac ei mari şi se vor scutura de jugul ce-i ţine încă vasali… şi atunci să vezi ce punem saci pe buzele Dunării, cot la cot cu bulgarii retraşi din faţa lor.

Omg, ce prevestire m-a luat, aşa cu noaptea-n cap.

Să revenim la Pax Americana… cică s-au făcut ceva progrese în negocierile cu SUA, în ceea ce priveşte accesul la coduri şi permisiunea de a încărca propriile softuri militare, arme şi muniţii pe avioane. Deci, e de binişor pentru turci.

Păi, nu?