F-35

Fiecare exemplar F-35 pe care Japonia il va cumpara anul viitor va fi cu 50% mai scump decat cele cumparate anul acesta, conform declaratiilor unor oficiali ai Ministerului Aprararii.

Ministerul a mentionat ca scaderea eficientei productiei a dus la cresterea pretului unitar de achizitie de la 10.2 miliarde de yeni (pentru anul fiscal in curs) la 15.4 miliarde de yeni – pentru anul fiscal 2013, cand ar trebui achizitionate doua exemplare, obligand Ministerul sa ceara o finantare suplimentara  30.4 miliarde de yeni in proiectul de bugetu pe anul viitor, proiect inaintat spre aprobare astazi.

Japonia doreste sa cumpere de la Lockheed Martin 42 exemplare de F-35 JSF Lightning II si a semnat un contract de achizitie a primelor 4 bucati la un pret unitar de 10.2 miliarde de yeni in anul fiscal 2012. Livrarea celor patru exemplare ar trebui sa fie facuta in 2016.

Sursa:

Japan Times

– Griffon236 –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.