f-35a zbor de noapte

f-35a zbor de noapte

Pentagonul la suspendat toate zborurile cu flota F-35 JSF incepand cu 10 iunie, dupa ce in timpul unui zbor pilotul a raportat pierderi de ulei, declarand o situatie de urgenta in timpul zborului. Acesta a aterizat in siguranta la baza Yuma, Arizona apartinand Corpului Puscasilor Marini, modelul implicat fiind de tip F-35B (care poate decola si ateriza pe
verticala)

Activitatile de zbor au fost suspendate ca metoda de precautie; este a doua oara in 16 luni cand flota este consemnata la sol din cauza problemelor cu motoarele Pratt&Whitney F135 – in Februarie 2013 la un F-35A in timpul unei inspectii de motor s-au descoperit fisuri in paletele turbinei.

Suspendarea vine cu putin timp inainte ca F-35 sa isi faca prima aparitie internationala.

Vineri producatorul motorului Pratt & Whitney a declarat ca flota de 104 avioane va fi apta de zbor cel tarziu Sambata, dupa ce se vor efectua toate inspectiile de siguranta impuse, desi alte doua F-35 JSF sunt suspecte de aceeasi problema.

Oficialii de la Pentagon au ordonat inspectarea tuturor motoarelelor de pe cele trei modele de F-35 inainte de reluarea activitatilor de zbor. Oficialii P&W au declarat ca lucreaza pentru identificarea cauzei ce a dus la incidentul de saptamana trecuta, inspectia fiecarei aeronave durand 90 de minute. Oficialii programului au indicat probleme la o supapa ce gestioneaza fluxul de ulei.

F-35B este una dintre cele trei variante construite de Lockheed Martin Corp, fiind si prima varianta care poate fi apta de lupta. Saptamana trecuta oficialii programului si-au exprimat increderea ca acesta va fi gata pentru USMC, asa cum este programat, pentru Iulie 2015.

F-35B isi va face debutul international pe 4 iulie (Ziua USA) printr-o trecere la ceremonia de botez a noului portavion ce apartine Marinei Britanice. De asemenea,in luna iulie este programat pentru a participa la doua spectacole aeriene militare in Marea Britanie. Un purtator de cuvant pentru biroul programului F-35 a afirmat ca inca se asteapta ca avionul sa fie prezent la mitingurile aeriene.

Via:
Defence.gov
DefenceTalk

– C.S. Ing. Ovidiu Huma –