Diverse Geopolitica

F-16 turcesti au interceptet un avion sirian

F-16 turcesti (via defenceanalyzist)

Avionul, un aero-buz A-320 apartinand Liniilor Aeriene Nationale Siriene, efectua cursa Moscova – Damasc si a fost luat in primire aseara, la intrarea in spatiul aerian al Turciei, de catre avioane F-16 ale THK. Dupa ce a fost directionat la aterizare pe aeroportul Esenboga din Ankara, avionul avand la bord aproximativ 30 de pasageri a fost tinut la sol mai bine de 8 ore.

Motivul: conform declaratiilor Ministrului turc de externe, Ahmet Davutoglu, existau informatii potrivit carora aeronava civila ar fi transportat incarcatura militara…

Acelasi Ministru de externe declara pentru postul national de televiziune:

“There is illegal cargo on the plane that should have been reported. There are elements on board that can be considered objectionable,” a mai adaugat Davutoglu. “We are determined to control weapons transfers to a regime that carries out such brutal massacres of civilians. It is unacceptable that such a transfer is made using our airspace.”

Dupa mai bine de 8 ore de verificari, si dupa ce “incarcatura suspecta” a fost confiscata, aeronava A-320 si a continuat drumul catre Damasc.

Conform canalului de stiri NTV, incarcatura confiscata ar putea consta in componente pentru rachete sau alte sisteme de arme (mda..sigur!)

 

Pun si un filmulete si gata:

Via AlJazeera

– Griffon236 –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: