F-16 norvegian

Sursa: Kristiansand

Conform publicatiei The Norway Post, avioanele F-16 apartinand Fortelor Aeriene Norvegiene vor fi modernizate cu aripi noi, pentru a putea zbura inca niste ani, cam pana cand vor intra in serviciul operativ noile F-35 comandate. Teoretic, ar fi vorba de inca cel putin opt-noua ani de viata pentru F-16 norvegienilor.

Daca totul se intampla conform planificarilor, primele F-35 vor ateriza in Norvegia in 2018, deja cu o intarziere de doi ani daca e sa bagam in seama planul initial. Inca doi ani vor mai fi necesari pentru ca avioanele F-35 sa fie operationale. Nu prea iese matematica asta…

In 2023, toate avioanele F-16 norvegiene vor fi retrase, iar Fortele Aeriene se vor da pe cer doar cu F-35. Chiar cincizeci si sapte de bucati. Lux. Lux  mult, avand in vedere ca in japonezarie s-ar putea sa zboare mai putine de atat.

Dar, pana la pensie.. avioanele F-16 existente au nevoie de aripi noi. Si, cheltuielile pentru a le mentine operationale sunt clasificate. Ca sa vezi!

Cu aripi noi in 2014, avioanele F-16 vor putea fi utilizate pentru inca mai bine de zece ani. E de la vreme? Ca mie nu imi iese deloc matematica ziarului norvegian…

Pana una alta, in 2020 avioanele F-16 norvegiene vor avea patruzeci de ani de oboseala prin structura.

Durerea de dinti vine tiptil-tiptil pentru toate tarile pe unde liderii tampiti vor comanda avioane F-16 A/B si pentru care vor trebui cheltuiti bani intru revitalizari structurale si cel mai probabil inlocuirea aripilor.

Aviz amatorilor… vorba aia. 🙁