F-16 lancerizat... vopsit ca un LanceR C

Sursa: ARC Forums

Teodor Melescanu:

“Problema fundamentala, din punctul de vedere al parlamentarilor, e ca in bugetul de anul viitor nu se prevad sume pentru avioane. Acesta e un semn rau. Lipsa oricarei indicatii bugetare e un semnal rau. Suntem constienti ca e nevoie sa fie achizitionate avioane noi, pentru ca MIG-21 ies din uz.

Din punct de vedere al deciziei, decizia apartine Guvernul. am insistat pe cateva elemente – ca procedurile de achizitie sa fie transparente, apoi ca orice achizitie sa tina cont de un program de offset si de implicarea industriei nationale. Trebuie sa aiba si obiectivul de a reprezenta si un mijloc de stimulare a economiei, prin implicarea industriei romanesti (…) E greu de crezut ca un asemenea program se poate face cu un avion. Trebuie inceput cu un minimum de 6-12 avioane”

[…] “Destinatia, din ce am vazut, a MApN, e pentru avioanele F-16 noi. Problema e ca se produce doar in unele tari, sub licenta si se poate face doar printr-o comanda substantiala.

Din punctul meu de vedere, Romania e una din putinele tari care are 6 societati mari specializate in constructia de avioane. Nu pot sa-mi inchipui ca un asemenea program se face fara implicarea industriei nationale”

Cristian Preda:

“Daca imi dati voie sa plasez discutia intr-un context mai larg – intamplarea face ca saptamana care s-a incheiat la Strasbourg, noi, europarlamentarii, sa votam un proiect – ‘Impactul crizei financiare asupra industriei de aparare’. Raportul sublinia nevoia ca in Europa sa se ia in seama o posibila punere in comun a resurselor de aparare. Si presedintele a sugerat acest lucru. Spunea ca, fundamental, avem o problema de finantare. Doua optiuni – de a astepta sfarsitul crizei sau de a incepe, fie si modest, niste programe (…)ma bucur sa aud si din partea Opozitiei puncte de vedere constructive.

Daca se vor gasi minime resurse, va fi un consens pe aceasta tema (…)resursele pe care le avem trebuie folosite. Avem oameni pregatiti in industria de aparare, ei vor avea si de lucru (…) Se discuta de mai mult timp, problema esentiala e cea a surselor de finantare pentru un program consistent. Nu poti sa cumperi un avion, nu e un detergent. Orice chestiune poate fi politizata, conteaza sa n-o distrugi”

Ionel Blanculescu:

“Nu numai ca ne permitem, dar e necesar un astfel de program, derulat inteligent. Problema militara trebuie extinsa in zona economica. E vorba de avantajul enorm pe care l-am avea – F-16 inseamna Statele Unite, Eurofighter, statele puternice din UE. Daca am face un program offset, am putea sa obtinem intai sumele, apoi sa facem avioanele. Daca ramanem la nivelul de prudenta saracacioasa, vom avea o problema.

Pe mine mai putin ma intereseaza vorbaria politica, ma intereseaza fapta economica – inainte sa semnezi ofertele de cumparare, semnezi unul de cooperare economica. Numai asa vom putea sa ne implicam in proiectele americane si din lume(…)E un moment propice pentru Romania, trebuie explicat ca putem sa obtinem bani in paralel, daca nu inainte de constructia de avioane”

Sursa: Ziare.ro

Mama Omide:

Lol.

Resboiu:

Foarte interesant. Apropos… pe unde dracu am lasat tigarile?

Presedintele Traian Basescu:

Afara… ploua.