F-15 Eagle al USAF

F-15 Eagle al USAF

USAF si Fortele Aeriene ale Bulgariei vor executa in comun Serviciul de Lupta Politie Aeriana.

Incepand cu 9 Septembrie, timp de o saptamana doua avioane de superioritate aeriana F-15 Eagle americane vor fi dislocate in Bulgaria de unde, daca va fi cazul, vor decola in alarma alaturi de avioanele MiG-29. Dislocarea are loc ca parte a masurilor NATO de a imbunatati serviciul de politie aeriana a aliatilor de pe flancul de Est.

Pana acum, SLPA a fost desfasurat de vecinii de la Sud de Dunare cu mijloacele proprii. Misiunea de Politie Aeriana va fi demarata de NATO la cererea autoritatilor bulgare, pe fondul reducerii drastice a resursei aeronavelor MiG-29.

NATO takes its responsibility to ensure the safety and integrity of our airspace very seriously. This mission is a demonstration of solidarity and support for our Ally Bulgaria,” a declarat Secretarul-General adjunct al NATO, Alexander Vershbow .

In cadrul misiunilor de Politie Aeriana NATO, cele doua F-15 Eagle vor decola in alarma in cazul in care aeronave civile sau militare nu vor respecta reglementarile internationale in vigoare, sau se vor apropia de spatiul aerian al NATO fara aprobarile necesare. De cele mai multe ori asemenea aeronave nu se identifica, nu mentin comunicatiile cu Controlul Traficului Aerian sau nu respecta rutele de zbor stabilite anterior.

Via:
NATO

Marius Constantin