Diverse

Exporturile de armament ale Rusiei

russian tank t90c

Exporturile de armament ale Rusiei au atins in prima jumatate a lui 2012 suma de 6,5 miliarde $, in crestere cu 14% fata de perioada similara a anului trecut, a declarat presedintele rus Vladimir Putin.

In perioada 2005-2011 exporturile industriei ruse de armament si-au dublat valoarea de la 6 miliarde dolari in anul 2005 la 13 miliarde in 2011.

Actualul portofoliu de comenzi totalizeaza suma de 43 miliarde dolari, de la inceputul anului fiind semnate noi contracte de export in valoare de 5,7 miliarde dolari, pentru tot anul 2012 estimarile vorbesc de vanzari de 13,5 miliarde dolari.

Rusia este al doilea exportator mondial de echipament militar dupa Statele Unite, produsele sale ajungand in 55 de state, cei mai mari clienti ai industriei de armament a Rusiei find India, Algeria, China, Venezuela, Malaezia si Siria.Vietnamul devenind recent un importator de prima importanta dupa ce in 2010 au fost semnate contracte pentru achizitia de submarine, avioane si alte produse militare.

– Victor –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu

Forumul Resboiu

Pagina de gardă a portalului

Ramura dedicată Armatei Române

Ramura dedicată spaţiului

Ramura dedicată dronelor

3 Comments

  • Ofertele chinezesti or fi ele imbatabile ca pret, dar calitativ nu cred ca se apropie de rusi ca sa nu mai zic de israelieni, englezi, francezi sau americani.

  • datele de azi (economice) de la raii de americani

    SUA : New orders for ships and boats increased 7.9 percent in May, while civilian aircraft orders were up 4.9 percent and defense aircraft orders were up 6.9 percent

    up 6.9% – astia le si produc, nu fac doar “strategii de inzestrare”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: