Expomil 2013

Expomil 2013

Venit… Văzut…

După care ne-am dus fiecare la treaba noastră. 😀

Până una alta, pentru că materialele și informațiile acumulate trebuiesc structurate și procesate, redăm mot-a-mot, declarațiile oficiale ale Ministrului Apărării și Ministrului Economiei.

“Acest târg este important pentru că Europa urmează şă-şi regândească capabilităţile militare şi, în pregătirea Consiliului European din decembrie, atunci când Uniunea Europeană îşi va stabili capabilităţile militare pentru perioada următoare, va fi important, pentru că trebuie să îşi dobândească şi industria de apărare şi faptul că, pe lângă fixarea obiectivelor de capabilităţi ale UE în domeniul militar, va trebui să reglementeze, va fi una dintre temele de dezbatere din Consiliul European, şi piaţa bunurilor şi serviciilor din domeniul militar”, a declarat Mircea Dușa .

“Este limpede că nu poţi vinde produsele industriei de apărare dacă autorităţile propriei ţări nu sunt interesate de ele. Prima confirmare a valorii unei producţii a industriei de apărare este dată de felul în care ea este utilizată în propria ţară. Este important ca, odată cu lărgirea exporturilor, să avem, în acelaşi timp, o bună colaborare atât în ceea ce priveşte modernizarea echipamentelor existente, cât şi îmbunătăţirea acestora prin producţia industriei de apărare”, a declarat Varujan Vosganian.

Două aspecte importante atrag atenția la o primă vedere:

Se încearcă repunerea pe picioare a industriei de apărare, aceasta urmând sa fie în masură să ofere produse calitative și competitive, atât utilizatorilor din Sistemul Național de Securitate, cât și pieței externe. Totul fie prin proiecte proprii fie prin colaborări cu parteneri externi.

Se caută soluții pentru rezolvarea problemelor financiare ale unităților din industria de apărare. Potrivit lui Vosganian Ministerului Economiei și Ministerul de Finanţe se află în discuții, ajunse în stadiu avansat, pentru rezolvarea acestor probleme.

Via:

Mediafax.ro

 – Marius Constantin –