Miercuri, 13 martie, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române, din Babadag, judeţul Tulcea, a avut loc ceremonia de deschidere a modulului de pregătire  „Platinum Eagle 19.1”, parte a exerciţiului „Black Sea Rotational Force 19”.

PLATINUM EAGLE 18.1 - Flori de Babadag

PLATINUM EAGLE 18.1 – Flori de Babadag

Astfel, până pe 20 martie, circa 100 de militari din Armata României și 200 de militari din Bulgaria, Georgia, Moldova, SUA şi Ucraina se vor antrena în comun pentru creșterea nivelului de interoperabilitate.

În secvenţele de pregătire ale exerciţiului „Platinum Eagle 19.1”, Forţele Terestre Române sunt reprezentate de militari din Batalionul 341 Infanterie / Brigada 9 Mecanizată, Forţele Navale Române de militari  din Regimentul 307 Infanterie Marină şi Forţele Aeriene Române de militari din cadrul Bazei 95 Aeriană.

„Black Sea Rotational Force” (BSRF) este o iniţiativă regională anuală, condusă  de „US Marine Corps Forces Europe and Africa” (MARFOREUR/AF) la care participă ţări membre ale NATO şi partenere din zona Mării Negre, Balcani şi din regiunea Caucazului. BSRF are drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate ale forţelor armate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă.

 Biroul de Presă