Armata Romana

Exercitiul interinstitutional CONCORDIA 19

Aproximativ 500 de militari din Ministerului Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Protecție și Pază și Serviciul de Telecomunicații Speciale participă, în perioada 7-13 octombrie 2019, la exercițiul interinstituțional CONCORDIA 19, în mai multe locații din județele Covasna și Harghita, precum și municipiul București.

FNOS - Exercitiul Neptune Strike 19

FNOS – Exercitiul Neptune Strike 19

Această etapă de instruire interinstituțională, condusă de Statul Major al Apărării, are ca obiectiv principal dezvoltarea relațiilor de cooperare, precum și exersarea tehnicilor, tacticilor și procedurilor de acțiune în comun ale forțelor din compunerea Sistemului Național de Apărare, Ordine publică și Securitate Națională.

Planul activităților exercițiului CONCORDIA 19 include o serie de secvențe în care sunt implicați militari din forțe pentru operații speciale, cercetare, vânători de munte, apărare CBRN, cooperare civili-militari, forțe aeriene, medicină operațională, alături de structuri specializate din cadrul MAI, SRI, SPP și STS, pe un scenariu fictiv care vizează contracararea unor acțiuni ostile, specifice războiului hibrid.

 

3 Comments

  • Nu stiu care e logica din spatele mastilor alea de Halloween si ochelarilor de sudura, dar daca io as fi in razboi si inamicul ar veni cu asa ceva pe figura, as fi de 10 ori mai motivat sa il mierlesc.
    Echipamentul ala care normal ar trebui sa ma faca sa imi fie frica, imi inspira mai degraba amuzament.
    O masca de genul asta imi inspira mult mai multa frica decat esarfele alea de pacalici puse peste gura de baietii nostri care am impresia ca se cam cred la bal mascat: https://i.pinimg.com/originals/20/11/c2/2011c2c7a75d78c3a72ad543eb3333f4.jpg

    • E-te kiki. Mastile alea de zici tu, sunt pentru show atunci cand este presa prin zona. Contactul operatorilor FOS cu inamicul este scurt si pe nauceala provocata de surpriza si mijloacele folosite (explozie pentru deschiderea unei usi, grenade flash-bang, etc). Nici inamicul nu apuca sa priveasca respectiva cagula prea bine, ca este eliminat sau luat prizonier.

      Ca si imagine, e de efect la promovare. Aceasta este una dintre cele mai frumoase poze pe care le-am facut la exercitiul respectiv. Urmeaza si filmul, mai dinamic de data asta. Urmeaza si alte poze. Am fost intr-o formula noua, cu Vladimir Simion Boeriu foto si Razvan Podgornai pe video (tot el se ocupa si de montaj).

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: