Armata Romana Fortele Aeriene Fortele Terestre

EXERCITIUL ForFirEx 2019

Un detașament de militari din Forțele Aeriene și Forțele Terestre participă, cu mijloace tehnice din dotare, la exerciţiul combinat de conducere cu forțe și mijloace în teren ForFirEx 2019.

ForFirEx 2019

ForFirEx 2019

Exercițiul, condus de IGSU, se va desfășura în perioada 23 – 27 septembrie, în zonele Cinciș – Cerna/Hunedoara, Oțelu Roșu – Rușcova și Poiana Mărului/Caraș Severin, și are ca obiectiv coordonarea activității structurilor de conducere și intervenției integrate în cazul producerii unui incendiu în fondul forestier.
La exercițiu vor participa, alături de pompieri și silvicultori și 20 de militari, cu 2 mijloace tehnice (autocamioane) ale Forțelor Terestre Române, 1 aeronavă C-27 J Spartan și 2 elicoptere pentru transportul materialelor și pentru transportul victimelor din dotarea Forțelor Aeriene Române, precum și personalul care încadrează Celula de răspuns în situații de urgență din cadrul MApN și ofițeri de legătură din cadrul punctelor operative avansate.
Joi, 26 septembrie, de la ora 09.00, în Cheile Cernei va fi organizată Ziua Distinșilor Vizitatori a ForFirEx 2019.

ForFirEx 2019 se desfășoară pe baza unui scenariu fictiv și are drept scop antrenarea și testarea structurilor de decizie, de conducere și de coordonare din cadrul elementeleor care compun Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, perfecționarea deprinderilor în vederea executării unor astfel de misiuni – incendiu la fondul forestier, testarea fluxului informational-decizional și al comunicării publice, evaluarea nivelului de pregătire al personalului și gradul de asigurare cu resurse pentru intervenție precum și verificarea viabilității masurilor stabilite în Concepția națională de răspuns în caz de incendii de pădure, în planurile de acțiune pe tipuri de risc/cooperare încheiate la nivel local și a procedurilor operaționale proprii.

Biroul de Presă

 

1 Comment

  • E bine si asta! Dar nu-i vad intervenind la un incendiu de jneapan, nu de alta da’ li-e lene, e prea sus pentru ei. Acolo merg doar “prosti” de voluntari de la Salvamont . Asta e viata …

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: