Eagle 6×6

General Dynamics European Land System a a prezentat la Eurosatory 2012 noua versiune 6×6 a vehiculului tactic uşor blindat Eagle.

Lutz Kampmann, unul dintre vicepreşedinţii companiei General Dynamics, a declarat reporterilor prezenţi la Eurosatory pe 12 Iunie că există deja oportunităţi de piaţă în Germania, Franţa şi alte ţări, pentru nou dezvoltatul vehicul.

Armata germană a achiziţionat deja aproape 500 de vehicule din varianta mai mică, 4×4, Eagle IV şi, conform lui Kampmann noul 6×6 le poate stârni nemţilor interesul în variantele amenajate în ambulanţe sau vehicul de recuperare-depanare.

Eagle 6×6 are componente comune cu vehiculele 4×4 ale familiei Eagle, dar şi cu Duro.

Eagle 4×4 şi Eagle 6×6

Greutatea maximă la care poate ajunge noul Eagle este de 15 tone, având o lăţime de 2.2 metri şi o lungime de 6.9 metri. Vehiculul poate întoarce într-un cerc cu raza de 16 metri.

Eagle 6×6 demonstrându-şi calităţile

Proaspătul şi mai marele Eagle atinge o viteză maximă de 110 kilometri pe oră pe drum, având o autonomie de 650 kilometri.

Eagle 6×6 pe o pantă de 60 %

În varianta 6×6, Eagle este disponibil în următoarele variante: ambulanţă, recuperare-atelier mobil, utilitar şi transport trupe. În varianta APC, Eagle 6×6 are un echipaj format din doi membri şi poate transporta 10 militari.

Sursa: General Dynamics

– Resboiu –