Trec anii, iar Petre Tiberius este viu în amintirile camarazilor săi, în gândurile prietenilor camarazilor săi, în respectul tuturor celor care-i respectă pe luptători.

Maior (pm) Petre Tiberius Marcel

Maior (pm) Petre Tiberius Marcel

În data de 3 Aprilie 2009, luptând pentru pacea și liniștea oamenilor pașnici, cădea la datorie căpitanul Petre Tiberius Marcel. Maiorul (pm) conducea în acel moment Detașamentul Operațional Alfa 112 Fantomele (ODA 112 Phantoms) care angajase lupta cu insurgenții care încercuiseră militari aliați.

“Când a aflat că aliaţii au fost încercuiţi de insurgenţi a decis că el este cel care trebuie să acţioneze primul, a adunat echipa şi a pornit înspre zonă.” – a declarat unul dintre camarazi despre Petre Tiberius, luptătorul și omul.

Așa a fost și așa va rămâne pentru cei alături de care a luptat, cei care l-au cunoscut și pentru noi, cei care au avut onoarea să-i audă numele pomenit de către camarazii săi.

În memoria camaradului Petre Tiberius (Sursa D.G.)

În memoria camaradului Petre Tiberius (Sursa D.G.)

“A căzut ca un erou, ca un bărbat, pentru a-i salva pe alţii si făcând ceea ce-i plăcea atât de mult – meseria. A făcut sacrificiul suprem convins fiind că prin aceasta soţia, fetiţa, mama şi familia lui, să trăiască într-o lume mai bună şi mai sigură.” – a spus un alt camarad al eroului Petre Tiberius.

Și pentru noi toți, de acasă și de acolo unde pentru alții înseamnă acasă.

Pentru Pace.

Eroul maior (pm) Petre Tiberius este mereu alături de camarazi. Strângând mâinile unor oameni deosebiți, am văzut deseori brățara din imagine și..

Iulian Iamandi