Episodul doi al minunii românești – de fapt, în continuare, reportajul cu subiectul ARCA SPACE în Piața Victoriei.

Continuam povestea discuțiilor și contactelor dintre „Resboiu” și, așa cum i-am denumit și nu s-au suparat până în acest moment de porecla pe care le-am dat-o, ARCAșii! Apropo de această poreclă – sper sa devină marcă înregistrată Resboiu. 🙂

Încep prin a puncta ceva ce noii noștri cititori nu știu: site-ul Resboiu și conceptul acesta de portal complex, este un produs apolitic și neguvernamental dezvoltat de un colectiv multidisciplinar, neremunerat  financiar, entuziast în a dezvolta idei și concepte, în a studia de la istorie la Sci-Fi, un colectiv legat de dorința și certitudinea de independență totală și coordonat de respectul față de tot ce există, dar și a fost și va fi bun în această lume… așa încât va face tot ce-i posibil prin forțe proprii să fie obiectiv și imparțial întotdeauna, indiferent de convingerile intime, personale ale celor ce-l compun.

Spun acestea întrucât vrem să se înțelegă de ce studiem întâi și apoi aplicam ceea ce apare aici ca produs al nostru.

Din nefericire, în anumite situații, oricât de obiectiv și echidistant ai fi, nu ai ce face și trebuie să punctezi îngroșând tușele ceva mai mult, datorită unor reacții ce pot deranja, reacții ale celor din jur.

De ieri până azi am mai vorbit cu ceva oameni – vezi cetățeni responsabili ai the Romanian Republic – despre subiectul PRIMII ROMANI ÎN SPAȚIU pe banii celor ce-i ajută și cu ideile și entuziasmul  lor… și deja sunt full de feed back.

Vedeți ce pur și traditional ROMANIAN mă exprim, bre? 😀

Stiți ce am remarcat a suta mia oară?

Nu bănuiți sigur, pentru că – poate… trăiți pe bani bugetari în țări „civilizate” din vest și ați pierdut legătura cu noi cei ce nu știm ce bine e în acele democrații și acea corectitudine și am ramas aici, neavând altă șansă în viață.

Iar sunt rău, dar veți vedea de ce.

Ieri, vorbind în contextul evenimentului ARCA din Piața Victoriei, am avut veșnica proastă surpriză a discuțiilor pe teme românești, cu oameni care nu au habar de subiect, dar din start venind vorba de „romanii fac sau vor să facă” se zice fără a avea răbdare să termini ce ai început – Ha! ce spui dom’le?! Asta-i tot o prostie. Ce, suntem noi în stare de chestii d-astea?! Păi noi suntem americani sau ruși? Nu au făcut nemții și facem noi? Prostii nene…

Nu vreau sa dezvolt subiectul acum, pentru că nu avem nevoie de polemici absurde, dar cum am spus anterior acestiu nou articol, din nenorocire – lucru pe care l-am concluzionat și cu ARCAșii – noi, ca români, nu credem în noi și în capacitățile noastre. Problema cu proiectele și realizările ARCA este cruntă: românii nu mai cred în români.

Nu mai dezvolt de ce și pentru ce, nu are rost acum.

Voi scrie doar atât, înainte de a intra în sfârșit în subiect, pentru că am obosit toți de minciuni și mistificări. Adaug doar ceva vorbe: CREDETI ÎN ROMÂNI! Sunt ai noștri și noi îi ridicăm, altfel vom plânge așa cum am mai făcut, de-a lungul istoriei după un Bălcescu , un Coandă ori un Brâncuși! Hai să dam încredere alor noștri și asta nu doar în fotbal  pe la cupe, campionate europene sau mondiale.

Revin la ceea ce am promis ieri:

O neîncredere totală în această colecție de proiecte apare de la motorul adaptat și aplicat de ARCA pentru racheta booster. Nu spun nimic personal, doar comunic ce am discutat cu cei abilitați – până la obiectul din Piața Victoriei – și veți auzi și în interviul de acolo: s-au facut 20 de teste de anduranță, de funcționare, adică direct cu foc și start domne! Teste care au certificat viabilitatea acestui model.

Fotografiile ce urmează încearcă să detalieze ceva amănunte tehnice vizibile.

Realitatea este că-i ieftin rău și foarte simplu, ca modelele de perpetuum mobile de pe internet, de aceea oamenii abilitați tehnic nu au crezut și nu cred în viabilitatea ideei, darămite a eficienței sale.

Interesant este, din ceea ce mi s-a spus si de aceea am sugerat că ar trebui făcute și demonstrații cu media (realizați, cred, că aici am sărit peste cal dându-le sfaturi, pentru că nici NASA nu face așa ceva din cauza gradului de pericol și – aici adaug de la mine – a faptului că securitatea persoanelor ce participă obligă la păstrarea unor distanțe ce permit mistificarea și care pot duce iarăși la necredibilitate), că acest motor s-a dovedit a se potrivi mai bine scopurilor propuse decât reutilizabilul anterior. De ce? Vom afla și asta.

În același timp, pe cinstite, ceea ce mi-au spus și ARCAșii, aceste demonstrații costă multișor și nu-și permit costuri financiare doar pentru imagine.

Vederi din interiorul ejectorului motorului EXECUTOR prezentat în Piața Victoriei

Nu cred că este necesar să prezint stocatoarele de comburant.

...și încă puțină rachetă

Am mărit etichetele nu pentru reclamă, ci pentru informațiile tehnice.

În articolul următor îi vom prezenta pe colaboratorii ARCA pe linie de telemetrie, avionică și… simpaticul roboțel lunar, adica CENTRUL TEHNIC PENTRU TINERET, colectivul ce creează și realizează încă de la începuturi creierele zburătoarelor ARCAșilor.

Am promis un superinterviu RESBOIU-ARCA și îl prezentăm aici, cu multe scuze pentru sunetul din piață, dar dacă dați mai tare sonorul și sunteți atenți veți avea satisfacția să găsiți răspunsuri deosebite la multe din întrebarile pe care le aveați în gand, de aceea nu continuu cu descrieri și detalii tehnice arhicunoscute, atâta timp cât le puteți găsi în alte locuri, mai ales că din interviu veți extrage informații despre actvitatea ARCA Space ce nu le găsiți astfel nicăieri.

Vă rog, din nou, să aveți răbdare și atenție și, repet, să scuzați caracterul inopinat al acestei filmări.

[vimeo http://vimeo.com/43343178]

 

– nemotoujours –