Dupa succesul iregistrat de varianta MPA a aeronavelor Q300 pentru Suedia si Islanda, divizia de sisteme electronice a IAI, Elta Systems si producatorul canadian de avioane mediu-curier, Bombardier, vor face din nou echipa.

Dash 8 Q300 al Pazei de Coasta din Suedia

Aeronava aleasa este Q400, cea mai noua dezvoltare a unei platforme de succes: DHC-8 sau Dash 8, fiind oferita ca inlocuitor direct pentru P-3 Orion.
“This aircraft has very low operational costs and gives the crew a very comfortable working environment,”, declara Avishai Izhakian, directorul adjunct al departamentului pentru radare si sisteme aeropurtate al Elta.

Colaboratorii, Bombardier ( ca furnizor al aeronavelor ), Elta (furnizor pentru radare si sistame electronice ) si Field Aviation din Canada ( ca integrator ), recomanda aeronava pentru misiuni de patrulare maritima, lupta antisubmarin, sau cautare si salvare.
Sistemul e conceput in jurul radarulul de supraveghere maritima EL/M-2022, urmand sa includa si sisteme electrooptice sau SLAR urmand sa asigure capabilitati SIGINT si ELINT.

Sursa FOTO:
Fortele Navale Europene

Sursa:
Flight Global