Armata Romana Fortele Aeriene

Elicopterul Airbus H145M pentru Romania

Haideți să facem altfel de data asta. Că tot începe să se poarte așa și pe la noi. Și… ne știți, cu un pas înaintea multora. Dar, până atunci… o scurtă introducere.

Airbus H145M

Airbus H145M

Împreună cu colegul Marius Constantin am participat la prezentarea elicopterului H145M care va fi ofertat României, de către Airbus. De data asta, am decis să fim spectatori și să urmărim cu atenție prezentarea, fără a ne mai concentra unul pe camera video, celălalt pe cea foto.

Așa că, am folosit un recorder audio.

Haideți să facem altfel de data asta. Că tot au început să se poarte și pe la noi podcasturile audio, ascultatul în căști, etc.

Vă invităm să accesați înregistrarea și să fie ca și cum ne-ați fi fost alături pe câteva rânduri de scaune la prezentarea reprezentanților companiei Airbus. Așteptăm comentariile voastre legate de cele auzite.

Apropos, după încheierea prezentării am avut o discuție foarte interesantă cu unul dintre reprezentanți despre elicopterul pe care l-a pilotat și pe care a ajuns chiar să fie instructor. Gazelle.

Iulian Iamandi

5 Comments

  • parerea mea e ca nu ar fi rau sa achizitionam acest model, dar sa fie complementar cu un elicopter de atac dedicat (Viper/Apache). Astfel, sa fie un elicopter de recunoastere/atac usor.

  • Au inceput prezentarea spunand ca este un elicopter de atac dedicat si au terminat aratand ce multi-missions este: fast rope, medevac, 2 piloti si pana la 10 pasageri, etc. In fapt un elicopter civil convertit in militar care nici nu are ceva in plus fata de SOCAT. Poate ceva performante mai bune, dar cum n-am vazut imagini cu prezentarea nu ma pot exprima. Glumeata disponibilitatea tehnica data de…germani ca producatori si posesori ai unui alt esec: Tiger

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: