Uncategorized

Elicoptere pentru Polonia

S-70 I(nternational) asamblat la PZL Mielec

Ministrul polonez al apărării, Tomasz Siemoniak a aprobat începerea licitației pentru achiziția unui număr de 26 de elicoptere.

Noile elicoptere urmează să fie împărțite între:

  • armata de uscat în număr de 16 elicoptere care vor veni în configurații VIP și transport trupe;
  • marina poloneză care va beneficia de 7 bucăți dintre care 4 pentru misiuni ASW și 3 pentru misiuni SAR;
  • aviație căreia îi vor fi alocate 3 elicoptere în configurații SAR.

Pentru a reduce costurile de achiziție și mentenență sa optat pentru varianta folosirii unei platforme comune pentru cele 4 game de misiuni pe care elicopterele le vor efectua.

Caietul de sarcini al licitației prevede asigurarea de către câștigător a suportuluilogistic și a pregătirii personalului.

Cele 26 de elicoptere vor costa între 360 și 720 milioane de euro și vor fi livrate până în anul 2017.

Competitorii cu cele mai mari sunt Eurocopter care oferă EH-90 și Sikorski care oferă elicopterul S-70 pentru care există o linie de asamblare la fabrica PZL Mielec.

Sursa :

http://www.defpro.com/daily/details/978/

 

4 Comments

  • Eu nu inteleg, chiar era necesara o licitatie din moment ce aveau linia de productie la ei in tara? Se puncteaza anumite criterii si la final in loc sa lucreze muncitorii polonezi, o sa lucreze cei de la NH pentru ca in urma licitatiei au avut un punctaj mai bun, chiar daca punctul acela care a facut diferenta era doar ca are, dau un exemplu, vopsea mai frumoasa. Si nu are nimeni de comentat nimic, pentru ca in caz de contestatie cei de la NH zic, domle pai am respectat caietu de sarcini, si asa muncitorii polaci stau si taie frunze

    • Normal ca era necesara o licitatie, pentru ca polonezii, spre deosebire de noi, au semnat legea aia pentru transparenta achizitiilor militare. Foarte probabil caietul de sarcini va fi facut exact pe specificatiile lui S-70, dar legea zice trebuie sa tina licitatie, atunci asa vor face!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: