S-70 Blackhawk

S-70 Blackhawk

Potrivit unei declarații din data de 5 Februarie anul curent a oficialilor Sikorsky Aircraft Corp, mai multe state din Europa Centrală și de Est au în vedere achiziția de elicoptere S-70/UH-60 Black Hawk în viitorul imediat.

Singurul mușteriu cunoscut pentru elicopterele Black Hawk este Slovacia care negociază achiziția a 9 aparate, căreia i s-ar adăuga Georgia și Croația unde se zvonește că s-ar purta negocieri pentru cumpărarea de elicoptere noi.

Alți potențiali clienți ar fi Ungaria, stat care intenționează să cumpere un număr de 30 de elicoptere de transport și Suedia care ar putea avea nevoie de un număr de elicoptere S-70B/MH-60R Seahawk pentru a contracara creșterea acțiunilor submarine ale Rusiei din Marea Baltică.

Anunțul vine la puțin timp după ce Sikorsky a ieșit din cursa pentru livrarea a 70 de elicoptere (S-70i BlackHawk/S-70B SeaHawk), pentru Polonia.

Cererea de elicoptere din Europa Centrală și de Est ar fi determinată atât de necesitatea înlocuirii parcului existent în momentul de față dar și de Criza Ucraineană.

sursa: Dziennikzbrojny

– David Victor –