SMURD Eurocopter EC-135

SMURD Eurocopter EC-135

Un elicopter SMURD apartinand Serviciului din Constanta s-a prabusit, luni dupa-amiaza, in lacul Siutghiol dintre Mamaia si Navodari. O singura persoana a fost recuperata in viata, pana seara, in timp ce alte trei sunt cautate in continuare.

La bordul aparatului s-ar fi aflat patru persoane, dar nu se stie daca s-au inregistrat victime, informeaza Realitatea Tv. Totodata, se pare ca la acel moment nu existau conditii meteorologice nefavorabile.

La fata locului au ajuns ambulante si scafandri, iar elicopterul s-ar fi scufundat in lac, cu toate ca era dotat cu flotoare, potrivit Reporter NTV.

Sursa citata informeaza ca mai multe persoane s-ar fi aruncat in apa si au inotat inspre locul in care s-ar fi prabusit aparatul, pentru a gasi si a salva supravietuitorii. La bord s-ar fi aflat pilotul, copilotul, un medic si o asistenta, iar martorii spun ca dupa prabusire s-au auzit strigate de ajutor dinspre locul accidentului.

Potrivit Neptun TV, la mal a fost adusa o persoana, medicul de pe elicopter, Laura Vizireanu de la Unitatea de Primiri Urgente a Serviciului Judetean Constanta, care a fost resuscitata, in timp ce ceilalti 3 oameni sunt in continuare cautati. Printre ei, o asistenta de 38 de ani de la Spitalul Judetean Constanta, care tot luni aflase ca este insarcinata si il anuntase pe logodnicul sau.

Se pare ca elicopterul ar fi fost solicitat din judetul Tulcea, de unde a preluat un pacient pentru a-l aduce la Spitalul Judetean Constanta. In jurul orei 13.00, aparatul era deja in aceasta misiune.

Potrivit televiziunilor de stiri, pacientul fusese deja lasat la spital, iar echipajul era la ora 16.00 pe Aeroportul Tuzla, pentru realimentare, operatiune care a durat circa 20 de minute si s-a incheiat cu succes. Apoi, aparatul s-a indreptat catre Aeroportul Mihail Kogalniceanu, el prabusindu-se intre ora 16.07, cand a decolat, si ora 16.15, cand au aparut primele informatii cu privite la accident.

De asemenea, s-a constituit o celula de criza, condusa de vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul de Interne deplasandu-se catre Constanta.

Preluare de pe Ziare.com