Bănuiesc că ne-ar uimi doar să aflăm că marea cea neagră aduce la malul românesc mai multe elemente și nu se spune. Nu? Zic și eu ca naivul.

Iaca, de data aceasta ceva pietoni au găsit o țeavă care arăta ciudat și mai ales arăta a ceva element de rachetă. Pă mal.

Ieri.

Pă seară.

De atunci și până acum, la aproape o zi completă, pre când toți cetățenii au aflat de bucata de rachetă adusă la mal de valuri, pe nisipul fierbinte – vorba unui celebru ministru al Apărării – al Patriei, s-a lăsat și cu un comunicat oficial care confirmă ceea ce deja s-a dat, inclusiv ca poze și film: un element de rachetă anti-aeriană a fost adus la mal de valuri, pe nisipul Patriei.

Și dacă nu știați că s-a lansat Avatar 2, aflați din ziarul oficial al ministerului Apărării Naționale că țara arde și babele se piaptănă. Greu cu subiectele de interes în ziua de azi, în zona noastră, unde a ajuns nu doar Avatar 2 ci și un element dintr-o rachetă anti-aeriană folosit în războiul de lângă gardul nostru vopsit frumos.

Dar deh, ce vorbesc eu… un expert de Facebook, vorba comandantului publicației oficiale a Ministerului Apărării Naționale.

Stalul Major al Forțelor Navale precizează că acest tip de element de muniție nu se află în dotarea Forțelor Navale Române.

Bănuiesc că știți că Statul Major al Forțelor Navale nu au rachete navă-aer.

Și nu, nu-mi spuneți de CA-94. Știu eu unde bat… ca un expert de Fb.

Iulian Iamandi