Hermes 900 Supraveghere maritimă UAS, echipat cu noua capacitate de salvare, a fost livrată recent unui client din Asia de Sud-Est.

HERMES 900 maritime SaR with 4 life rafts

HERMES 900 maritime SaR with 4 life rafts

Elbit Systems introduce o capacitate unică de salvare de vieți sistemului de aeronave fără pilot Hermes 900 (Supraveghere Aeriană fără pilot) UAS.

Integrarea capabilităților de detectare, identificare și de expediere precisă a plutelor de salvare umflate la bord, permite dronei să îndeplinească misiuni de recuperare și salvare maritimă (Search and Rescue – SAR) UAS pe distanțe lungi.

Un astfel de UAS Hermes 900 configurat maritim a fost livrat recent unui client din Asia de Sud-Est.

Condițiile meteorologice nefavorabile și rezistența scurtă afectează semnificativ capacitățile de recuperare și salvare ale aeronavelor cu echipaj, adesea împiedicându-le să-și execute misiunile.

Capabilă să zboare continuu mai mult de 24 de ore, drona Hermes 900 poate funcționa în condiții meteorologice nefavorabile atât ziua cât și noaptea. Dotată cu noua capacitate de recuperare și salvare, drona poate crește numărul de misiuni maritime executate în siguranță și poate îmbunătăți siguranța și eficacitatea răspunsului la aceste nevoi.

Drona de Supraveghere și Patrulare Maritimă Hermes 900 poate transporta până la patru plute de salvare, a câte șase potențiale persoane salvate fiecare, integrate și montate pe aripi.

Având atașat un radar maritim la bord, drona poate detecta supraviețuitorii.

Hermes 900 Maritime SaR-body drop closeup

Hermes 900 Maritime SaR-body drop closeup

După găsirea supraviețuitorilor, sistemul Electro-Optic / Infraroșu (EO / IR) al dronei este implementat pentru a oferi o identificare vizuală și calcul mai rapid al punctului de lansare, permițând UAS să expedieze plute de salvare de la o altitudine mică de aproximativ 180 de metri în apropierea supraviețuitorilor.

Plutele de salvare se umflă gradual imediat după lansare astfel încât la momentul amerizării să fie complet desfășurate și să poată fi folosite de supraviețuitori.

UAS Hermes 900 este o dronă de altitudine medie și rază lungă, operațională în cadrul Forței Aeriene Israeliene din anul 2015 și s-a dovedit populară printre numeroși clienți, inclusiv Elveția, Marea Britanie, Brazilia, Mexic și Chile, UE, ONU și țări din Asia de Sud-Est.

Elbit Systems