MiG-29M2 MAKS Airshow

MiG-29M2 MAKS Airshow

In cadrul unei intalniri 2 + 2 la care au luat parte ministrii de externe si cei ai apararii reprezentand Rusia, respectiv Egiptul, s-a lasat cu initieri si semnaturi de contracte in valoare de peste trei miliarde de dolari.

Astfel, vecinii si prietenii nostri egipteni se vor alege cu avioane de vanatoare MiG-29M/M2, sisteme de aparare anti-aeriana din cateva tipuri, elicoptere Mil Mi-35, plus alte chestii “anti”, munitii si armament usor.

Ali Ahmed Mohammed, reprezentantul oficial al Armatei a declarat inainte ca intalnirea sa aiba loc, ca vizita ministrilor egipteni este raspunsul la vizita ministrului de externe rus Lavrov si a lui Sergei Shoigu, ministrul apararii, perechea rusa vizitant Cairo pe 14 Noiembrie anul trecut.

Vizita delegatiei ruse a rasarit in plin apus al aliantei strategice dintre Agia Cairo si Inalta Poarta de la Washington D.C.

Principalele rezultate in urma vizitei rusilor la Cairo au fost o intelegere pentru crearea unui cadru legal destinat cooperarii tehnico-militare intre cele doua tari si activarea cooperarii anti-terorism, aspect pă trend ce se poate intampla inclusiv in cadrul unei vizite oficiale monegaşte la Tirana.

Apropos de racorirea relatiilor piramidalilor cu Inalta Poarta, trebusoara a inceput sa se intepeneasca dupa ce U.S. State Department a zis ceva legat de “migrarea” relatiilor militare cu Egiptul si suspendarea furnizarii unor sisteme de armament, precum si a sprijinului financiar catre guvernul de la Cairo. Aspecte daunatoare…

Ajutorul militar american catre Egipt valora 1.5 miliarde de dolari pe an.

Conform planurilor Rusiei de a oferi Egiptului echivalentele tehnologice refuzate de americani, Moscova a promis Cairo furnizarea a 24 avioane MiG-29, sisteme anti-aeriene si anti-racheta, sisteme anti-tanc Kornet, elicoptere de atac Ka-52, Mi-28 si Mi-35.

Sursa: AEX

 

– Iulian Iamandi