Cui i-e frică de primăvara aia? De costrei, sau de ce era. Iaca ce bine le merge unora: portelicoptere, fregate, corvete, submarine, avioane omnirol, elicoptere, numai obiecte de inventar noi nouțe.

Type 209 - 1400 Submarinul S42 Marina Egipteana

Type 209 – 1400 Submarinul S42 Marina Egipteana

Una dintre cele mai de invidiat marine ale lumii, Marina Egipteana, a semnat de primire pentru un submarin teutonic. (Gad, ce expresii de Gazeta Sporturilor am…)

Type 209/1400 ca și tip, S42 ca și nume, submarinul a fost construit de către navaliștii (expresie de Teleenciclopedia, cred) de la Thyssenkrupp Marine Systems și a fost predat în cadrul unei ceremonii care s-a desfășurat la Kiel.

ȘOC TOTAL, vorba celor de la Știripesurse, după ceremonie urmează și plecarea submarinului în călătoria către Egipt. Prin luna Septembrie.

Ceremonia, în spatele căreia sigur se află Soroș… cum ar spune Nationalisti.ro, a avut loc la patru luni după ce S41, întâiul, a fost primit în baza navală din Alexandria.

Este oficial! Vorba tuturor.

Eh, asta rămâne în aer. Poate fi folosită la orice.

S42 a fost lansat în Decembrie 2016 și este cel de-al doilea dintre cele patru submarine pe care TKMS le consturiește pentru Marina Egiptului. Siiigur va ieși ceartă pe moștenire, prin paginile tabloidelor!

Egiptul a comandat inițial două submarine Type-209/1400 în 2011, suplimentând în 2014 comanda cu încă două.

INCREDIBIL, cum ar atrage majoritatea publicațiilor cititorii precum hârtia de prins muște… Egiptul a semnat primul contract, pentru două submarine, la prețul de 900 de milioane de euro.

Iar pentru următoarele două submarine, Egiptul a semnat la un preț de 500 de milioane de Euro.

Nu cumva… undeva… e vreun jmen? E? Câtă presă românească ar fi făcut trafic – că ziarele fizice nu mai sunt luate nici măcar pentru brânza Scânteia.

Egiptul achiziționează noile submarine pentru a înlocui bătrânele submarine din clasa Romeo.

Fer. Știm ce-i și cu ferul. E plin Facebookul de experți.

Iulian Iamandi