Aviaţie

Egiptul a ales Su-35 pentru ca surclaseaza avioanele americane

Rușii de la Komsomolskaya Pravda sunt foarte amuzanți într-un material în care afirmă ce ați citit în titlul acestui material, uitând să menționeze omnirolul Rafale cumpărat de asemenea de către egipteni.

Suhoi Su-35

Suhoi Su-35

Dar, să lăsăm știrea să curgă.

Egiptul, spune publicația rusească, a achiziționat avioane Suhoi Su-35 pentru că acest tip de avion a surclasat avioanele americane și a finalizat înțelegerea cu Rusia în ciuda amenințărilor cu sancțiuni ale SUA (inclusiv anularea cooperării bilaterale tehnico-militare). Egiptul chiar a ignorat un ultimatum din partea președintelui Donald Trump.

Cairo nu a fost descurajat, în primul rând pentru că dorea să cumpere un tip de avion care să surclaseze avioanele americane F-15 și F-16 operate de către forțele aeriene ale SUA și Israelului, precum și de către alte puteri regionale.

Comanda egipteană reprezintă cel mai mare contract pentru export al Su-35. Egiptul a comandat inițial 26 de avioane din acest tip, urmând să se concretizeze suplimentar o altă cantitate de avioane din acest tip.

O comandă anterioară din partea egiptenilor a fost de 24 de avioane chinezești în 2015.,

Publicația rusească evidențiază că avioanele Suhoi Su-35 au o rază de acțiune fără realimentare în aer superioară celor americane F-15 și F-16, Su-35 fiind echipate cu un radar excelent și armament foarte puternic.

Avioanele Su-35 vor înlocui în serviciul operativ al Forțelor Aeriene Egiptene bătrânele avioane franțuzești de vânătoare-bmbardament tip Mirage V.

Rafale vs TIE

Rafale vs TIE

Și totuși, Komsomolskaya Pravda a ignorat total magnificul Rafale achiziționat de către egipteni, avion pe care (eu) îl doream în locul avioanelor F-16 românești.

Iulian Iamandi

1 Comment

  • tare incheierea articolului:
    “avion pe care (eu) îl doream în locul avioanelor F-16 românești”.

    sincer sunt destui care au aceasta parere. fie si prin faptul ca francezii nu sunt pacifistii neutri de la nord (in cas de guerre) si nici shaorma cu detoate care fabrica EF, unde oricare natiune cu musca pe caciula poate pune bete in roate vanzarii (nemtii vs britii care voiau sa vanda niste avioane pe la arabeti).

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: