Echipa Invictus, formată din militari răniți în teatrele de operații, va reprezenta România la ediția din acest an a Jocurilor Invictus care se va desfășura la Haga în perioada 16 – 22 aprilie.

            Aceasta va fi a treia participare a echipei Armatei României la competiția sportivă internațională care susține recuperarea fizică și psihică a militarilor răniți în teatre de operații, după edițiile din Toronto (2017) și Sydney (2018).

            Echipa Armatei României va fi formată din 20 de militari răniți, clasați cu gradul I, II și III de invaliditate sau apt limitat. Aceștia vor concura la 7 discipline sportive, dintre care 6 discipline individuale (tir cu arcul, atletism, rowing, powerlifting, ciclism și înot) și una de echipă (volei din poziţia şezând).

            Jocurile Invictus susțin o perspectivă de respect și empatie față de sacrificiul și traumele militarilor răniți, a căror implicare în activități sportive interne și internaționale este o oportunitate de reintegrare socială și de redare a încrederii în forțele proprii, elemente atât de necesare în refacerea fizică și psihică.

            Reprezentanții mass-media interesați să se acrediteze și să participe la Invictus Games Haga 2020, sunt invitați să aceseze, până la data de 1 martie, următorul link:

https://invictusgames2020.com/en/external-media-accreditation/ pentru înregistrarea datelor.

            Totodată, cei interesați să preia transmisiile în direct, pe timpul jocurilor, sunt rugați să se adreseze broadcaster-ului oficial Meral Rood | FabriQ Media pe adresa de mail:  meral@fabriq.media.

***

            În cadrul proiectului sunt încurajaţi să participe toți militarii răniți, dar şi familiile acestora, care le vor putea fi alături, atât pe timpul pregătirii şi antrenamentelor, cât şi la competiții.

            Ca proiect de reprezentare naţională, „Invictus România” își propune să atragă implicarea şi sprijinul cetăţenilor, organizaţiilor guvernamentale şi non-guvernamentale sau a altor instituţii care doresc să contribuie, pe bază de voluntariat, la succesul acestei iniţiative.

Biroul de presă