MIrcea Dusa la bordul F-222 Regina Maria

MIrcea Dusa la bordul F-222 Regina Maria

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat, marți, în Poligonul Smârdan, din județul Galați, că începând de miercuri o echipă de medici militari va începe trierea răniților din Ucraina, care vor fi tratați în spitalele militare din România.

“În cursul zilei de mâine (miercuri — n.r.) o echipă de medici militari va pleca la Kiev pentru a face trierea militarilor sau a răniților care vor fi tratați la spitalele militare din România. Deocamdată, eu vorbesc despre spitalele militare pentru că noi am primit această misiune de a acorda acest ajutor umanitar Ucrainei și pe măsură ce medicii noștri vor face trierea răniților, vom organiza și transportul lor cu un avion militar”, a precizat ministrul.

Ministrul apărării s-a întâlnit marți, în Poligonul Smârdan, cu militarii români și americani participanți la faza I “Early Entry” a exercițiului multinațional Saber Junction 15.

Preluare de pe Agerpres.

***

Iata un bun prilej de a acorda ajutor umanitar tarii vecine, supusa unei agresiuni externe, cat si o oportunitate pentru ca medicii nostri militari sa acumuleze experienta.

 – Marius Constantin –