ANKA UAV

ANKA UAV

Turkish Scientific and Research Centre for Aerospace Technologies (UZAYTEM) împreună cu Tusaş Motor Sanayi, pregătesc producţia unui nou tip de vehicul aerian fără pilot (UAV), anunţă agenţia de presă Anadolu.

Noul UAV va avea o lungime de şase metri şi o greutate totală de 150 kilograme. Primul test cu noul model de UAV va avea loc în luna August a anului următor, iar dacă rezultatele vor fi unele bune, compania Tusaş va începe producţia de serie în 2014.

Acesta este cel de-al treilea UAV turcesc.

Turcia a lucrat la crearea primului UAV de recunoaştere încă din anul 2004. Circa 180 de ingineri au fot implicaţi în proiectul respectiv, un robot zburător din clasa medie, cu rază lungp de acţiune.

ANKA, MALE, are câteva avantaje comparativ cu UAV Heron al israelienilor – model achiziţionat şi de Turcia – Heron putând ridica 185 kilograme de încărcătură utilă până la 30 000 picioare altitudine, în timp ce pe UAV ANKA încărcătura utilă depăşeşte 200 de kilograme.

În anii trecuţi Turcia s-a reorientat spre fabricarea domestică a produselor militare.

În prezent se lucrează la producţia UAV Simsek , a cărui lungime atinge 2.3 metri, iar anvergura 1.5 metri. Greutatea maximă la decolare este de 75 kilograme, iar viteza maximă este de 740 kilometri pe oră.

UAV Simsek

UAV Simsek

Sursa: sUAS News

Cum dracu’ de vecinii şi prietenii noştri turci pot, trei, ia noi…