Echipaj

Echipajul format din pilot Comandor Ion Stăiculescu şi copilot Locotenent Claudia Voicu, Moş Crăciun şi crăciuniţa

La începutul lunii Februarie din anul 2010 am pornit rubrica “Duminica dimineaţa” al cărei scop era prezentarea de imagini de la activităţile Armatei, în principal din săptămâna ajunsă la final.

Ne gândisem atunci, Alex Neagu şi cu mine, că cititorii noştri îşi vor începe ziua cu o cafea pe lângă tastatură şi cu privirea pe o galerie foto realizată de profesioniştii din armată.

Rarele imagini care ne aparţineau, erau realizate cu telefonul lui Alex şi doar visam în planuri că vom fi la un moment dat o echipă puternică şi cu mijloace proprii, prezentă la evenimente alături de militari.

Când Marius s-a alăturat redacţiei, am avut întâia cameră foto la Resboiu. Apoi, istoria o cunoaşteţi şi în timp am “mobilat” articolele cu fotografii realizate de Alin C. Ionescu, Costea H., Nemo, Corina, Claudia, Sweeper, Mozambic, Adina, Bogdan, IP, Tibi, precum şi poze făcute de mine – da, eu încă nu fac fotografii.

Readucem în site una dintre tradiţiile uitate, care în perioada desfăşurării s-a bucurat de mare succes.

Duminică de duminică, la cafea, vom avea din nou imagini de la activităţile recente din Armata României.

Moş Crăciun

Moş Crăciun şi escorta în Spartan

Unul dintre avioanele C-27J Spartan ale Bazei 90 Transport Aerian (comandant general de flotilă aeriană Viorel Pană) a servit drept sanie a lui Moş Crăciun, care a fost adus în unitate la festivitatea organizată pentru copiii personalului bazei.

După cum am precizat sub prima fotografie, echipajul avionului Spartan a fost format din comandor Ion Stăiculescu, pilot şi locotenent Claudia Voicu, copilot.

De securitatea lui Moş Crăciun, a sacului cu jucării, dar şi a crăciuniţei, s-au ocupat operatori din Detaşamentul Căutare Salvare în Luptă.

Dispozitivul DCSL

Dispozitivul DCSL a asigurat “inserarea” înaltului oaspete

Cu sirguranţă intrarea în scenă a lui Moş Crăciun a fost de mare efect!

Moş Crăciun există!

Moş Crăciun există!

Cam atletic Moşul aviatorilor, dar impresia artistică a compensat prin frumuseţea crăciuniţei.

Felicitări tuturor celor implicaţi!

Sursa: Cer Senin

 

– Iulian Iamandi –