Astăzi vom avea două felii de poze la Duminică Dimineaţa, ambele dedicate iernii.
Comunicat nr. 17
Data: 06.02.2012

COMUNICAT DE PRESĂ

Ministrul Apărării Naţionale Gabriel Oprea* a aprobat luni seara, 6 februarie, efectuarea unui transport umanitar de la Târgu Mureş la Bucureşti, pentru salvarea vieţii a două persoane, cu o aeronavă militară C-27J Spartan.

Pacienţii, un bărbat şi o femeie care au suferit arsuri grave, vor fi asistaţi pe timpul zborului de o echipă medicală SMURD, misiunea fiind aprobată în urma solicitării subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.

Echipajul aeronavei C-27J Spartan, din cadrul Flotilei 90 Transport Aerian, este condus de căpitan-comandorul Ion Stăiculescu. Aeronava militară va decola de la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni către Târgu Mureş, în jurul orei 23.30.

Biroul de Presă

*Mare om, mare caracter.

Aeronava militară C-27J Spartan

Preluarea pacienţilor de către echipajul SMURD

Sosirea pacienţilor la Flotila 90 Transport Aerian

Comunicat nr. 21
Data: 09.02.2012

COMUNICAT DE PRESĂ

Din dispoziţia ministrului Apărării Naţionale Gabriel Oprea, la sediul Flotilei 90 Transport Aerian din Otopeni a fost constituit un centru de coordonare pentru realizarea unui pod aerian, în vederea transportului de alimente către populaţia aflată în localităţi izolate, ca urmare a ninsorilor abundente şi a viscolului.

Transportul alimentelor se va efectua cu elicoptere ale Forţelor Aeriene Române, la solicitarea prefecţilor din judeţele în care sunt localităţi izolate, în baza prevederilor H.G. nr. 2288/2004.
Ajutoarele umanitare sunt puse la dispoziţia populaţiei aflate în dificultate, prin grija unor asociaţii şi patronate ale producătorilor din industria alimentară, conform solicitărilor primarilor din localităţile izolate.
În funcţie de condiţiile meteo şi de situaţia concretă din localităţile izolate, transportul şi distribuirea acestor ajutoare se va face şi pe cale terestră din puncte de sprijin destinate acestui scop.

Primele transporturi se execută în seara zilei de joi, 9 februarie, cu două elicoptere militare, ale căror echipaje sunt comandate de căpitan-comandorii Constantin Grigore şi Cristian Ciochină. Aeronavele tip IAR-330 Puma au decolat la ora 19.30 de la Flotila 90 Transport Aerian şi transportă 2 tone de alimente în localitatea Măraşu din judeţul Brăila.

De asemenea, în jurul orei 22.30, este planificat un alt transport umanitar cu un elicopter militar, cu o tonă de alimente, către comuna Frecăţei, jud. Brăila.

Armata a continuat să ajute populaţia şi prin transportul de persoane şi alimente pe Dunăre, cu două nave militare ale Forţelor Navale. Remorcherul maritim de salvare “Grozavul” a transportat joi, 9 februarie, pâine pentru locuitorii comunei Crişani şi 18 pasageri de la Sulina şi Crişani la Tulcea, iar Remorcherul Fluvial 328 execută transportul de persoane între Tulcea şi suburbia Tudor Vladimirescu.

Biroul de Presă

Comunicat nr. 24
Data: 11.02.2012

COMUNICAT DE PRESĂ

Ministrul Apărării Naţionale Gabriel Oprea a declarat sâmbătă, 11 februarie, la întâlnirea cu autorităţile locale din judeţele Vrancea şi Buzău, că armata este pregătită să intervină terestru, aerian şi naval, la solicitarea autorităţilor publice centrale şi locale din zonele afectate de viscol şi ninsorile abundente, pentru salvarea vieţilor puse în pericol, pentru distribuirea de alimente şi bunuri de strictă necesitate şi pentru deszăpezirea căilor de acces.

Două aeronave militare C-27 J SPARTAN, aparţinând Forţelor Aeriene, vor transporta 10 tone de produse alimentare, în seara zilei de sâmbătă, 11 februarie, de la Bucureşti la Bacău. De la Bacău, ajutorul umanitar va fi preluat de militari de la Divizia 2 Infanterie, care le vor distribui, cu autocamioane, în localităţi izolate din judeţul Vrancea, în baza solicitărilor adresate de autorităţile locale.

Centrul de coordonare a podului aerian, constituit la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni, din dispoziţia ministrului Apărării Naţionale, a luat această măsură din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile care nu permit efectuarea zborurilor cu elicoptere, planificate iniţial pentru această seară.

Prin grija Comandamentului Logistic Întrunit şi a Diviziei 1 Infanterie, începând de sâmbătă noaptea vor fi executate, de asemenea, transporturi de produse alimentare, cu autocamioane, către localităţi izolate de ninsori din judeţele Buzău, Ialomiţa şi Teleorman.

Biroul de Presă

 

Militarii încarcă în elicopterul IAR-330 PUMA, pachetele cu alimente ce vor fi transportate in localităţi izolate din judeţele Brăila şi Ialomiţa

Aspect din timpul acţiunii de descărcare a pachetelor cu alimente, din elicopterul IAR- 330 PUMA, în jud. Brăila

Aspect din timpul acţiunii de descărcare a pachetelor cu alimente, din elicopterul IAR- 330 PUMA, în jud. Ialomiţa

Aspect din timpul acţiunii de descărcare a pachetelor cu alimente, din elicopterul IAR- 330 PUMA, în jud. Ialomiţa

Aspect din timpul acţiunii de descărcare a pachetelor cu alimente, din elicopterul IAR- 330 PUMA, în jud. Vrancea - Dumbraveni