Duminica dimineata

Duminica dimi… – continuare dedicata Marinei

Remorcherul militar RF 382

Ministrul Apărării Naţionale Gabriel Oprea a aprobat ca un remorcher militar fluvial din Forţele Navale Române să asigure, începând de marţi, 31 ianuarie, transportul zilnic de persoane pe Dunăre, între municipiul Tulcea şi suburbia Tudor Vladimirescu.

RF 328

Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă Tulcea a solicitat, marţi, sprijinul Ministerului Apărării Naţionale pentru asigurarea unei nave militare care să efectueze operaţiuni de transport al persoanelor, având în vedere interdicţia de circulaţie pe Dunăre pentru navele comerciale. Interdicţia a fost emisă de Căpitănia Zonală Tulcea, ca urmare a apariţiei formaţiunilor de gheaţă pe fluviu.

RF 328

Nava militară, al cărei echipaj este comandat de căpitan-comandorul Nicu Dumbravă, va efectua trei transporturi dus-întors în zilele lucrătoare şi câte două în zilele de sâmbătă şi duminică, pentru a veni în sprijinul persoanelor rămase izolate în suburbia Tudor Vladimirescu.

RF 328

Misiunea marinarilor militari se va executa conform orarului stabilit cu autorităţile locale şi va fi adaptată în funcţie de condiţiile meteo şi hidrografice, astfel încât să nu fie pusă în pericol siguranţa pasagerilor.

RF 328

Prin structura de specialitate a Statului Major General, M.Ap.N. continuă să monitorizeze situaţia din ţară şi este în măsură să intervină cu personal şi tehnică pentru sprijinirea populaţiei afectate de vremea nefavorabilă.

Dunărea îngheţată

Textul combinat cu imaginile constituie Comunicatul nr. 11/31.01.2012, al Ministerului Apărării Naţionale.

Gheaţă

Sursa: site-ul Forţelor Navale Române

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: