Naval Group, în numele Marinei Franței, a acceptat pentru exploatare operațională încă două sisteme Camcopter S-100 Unmanned Aerial Systems cu un total de patru vehicule aeriene fără pilot, cu decolare și apuntare pe verticală.

S-100 Camcopter

S-100 Camcopter

Sistemele vor fi operate de la bordul portelicopterelor de asalt amfibiu Tonnerre și Mistral, aparținând clasei Mistral.

Achiziția a fost efectuată după integrarea cu succes a Camcopter S-100 pe nava Dixmude, aparținând aceeași clase Mistral. Procesul de integrare a fost finalizat în anul 2019 și a reprezentat o primă conectare în Europa a unui sistem de vehicul aerian fără pilot cu rotor, la un portelicopter de asalt amfibiu.

Testele de acceptare a celor două susteme a avut loc în ultima săptămână a lunii Octombrie, sub monitorizarea directă a reprezentanților companiei Naval Group și a Marinei Franței.

În următoarele luni, nou achiziționatele Camcopter S-100 UAS vor fi integrate pe navele Tonnerre și Mistral, îmbunătățind semnificativ capabilitățile celor două portelicoptere în domeniul ISR (Intelligence, Surveillance and Reconnaissance).

Susține activitățile noastre prin Patreon

Susține activitățile noastre prin Patreon: patreon.com/resboiu

Campcopter S-100 VTOL UAS poate opera atât ziua, cât și noapte, putând fi echipat cu multiple încărcături care combinat dau limita maximă de cincizeci de kilograme.

Datorită amprentei minime și a fiabilității, drona S-100 este ideală pentru operațiunile maritime din întreaga lume.

CEO-ul Schiebel, Hans Georg, a declarat:

“After the successful integration on the Dixmude, we are very proud of the confidence the French Navy has in the proven and reliable CAMCOPTER S-100 and we are looking forward to the integration on the Tonnerre and Mistral and their operational deployment.”

Oare Forțele Navale Române pentru ce dronă VTOL vor opta? Pentru dotarea viitoarelor corvete… desigur.

Iulian Iamandi