Am tot amânat să sparg gheața cu o categorie nouă, poate și pentru că subiectele sunt multe și nu reușeam să aleg unul dintre preferate sau să îndrăznesc a publica ceva din ce se întâmplă pe masa de lucru, cu teancul de cutii în așteptare sau imagini cu puținele exponate din raft.

USV-ul ăsta ucrainean a picat azi la fix în calea tastaturii, nefiind prea multe de zis. Așa că, e simplu: iaca minunea, stimați telespectatori! 🙂

Azi l-am găsit.

E pe la polonezi, pe Super Hobby, și tot la ei zice o dată: 23 Mai 2023 – data adăugării în catalogul de produse al magazinului.

Adică fix ieri l-au pus la vânzare, așa-i de nou!

Și cam atât, doar data aia, o poză și prețul lor. Nici măcar imagini cu cutia, sau altele cu ramele în care sunt componentele, schema de asamblare și versiuni de vopsire/înmatriculare, ori cu un model la gata.

Nimic.

În minima mea experiență de începător în alea machețelii, habar nu aveam de Mikromir dar le-am făcut o vizită pe site-ul oficial al companiei și am văzut că mai au produse și nu unul sau două. În fugă, am dat ceva priviri pe submarinele la 1/72.

Resboiu meșterește la mai multe scări, dar je e pe 1/72 -> spre miștourile colegului Răzvan Podgornâi, care fuge spre 1/48 și 1/32, sau cât or fi astea mai dolofane.

Măcar, dacă ajunge Feita (așa am intitulat pisica din dotare) la ele să nu fie paguba mare cum ar fi în prețurile modelelor mai mari.

Ce ar mai fi de spus?

Păi, Mikromir este o companie din Ucraina.

Și, USV-ul ăsta nu e cel nou – adică ăla de îl știm ca fiind mai proaspăt în arsenalul Ucrainei: Toloka TLK-150.

Toloka ar putea fi categorisită ca dronă submersibilă din a treia generație a ucrainenilor, iar modelul care face subiectul prezentei scrieri este din generația întâi.

Acestea fiind spuse, închei mărturisind că la un moment dat va ajunge prin teancul de vise în așteptare.

Iulian Iamandi