Dozor B (foto via KMDB)

Dozor B (foto KMDB)

Oleksandr Turchynov, presedintele proaspat ales al Ucrainei a declarat ieri, in cadrul unui comunicat  de presa, ca Garda Nationala va fi echipata cu transportoare blindate Dozor, ce vor intra in productia de serie mare.

Turchynov a fost prezent ieri in poligonul de incercari de la Chuguyev, in estul regiunii Harkov, unde i-au fost prezentate vehicule blindate care vor intra in dotarea armatei ucrainiene, acestea urmand a fi folosite inclusiv in zona de est a tarii, impotriva… airsofter-ilor (in lipsa unui termen mai bun) pro-rusi. La prezentare au mai participat Ministrul de Interne Arsen Avakov, precum si comandanti ai unitatilor militare implicate in actiuni anti-airsofter din estul tarii.

“Transpotorul blindat de mici dimensiuni Dozor este de trei ori mai ieftin decat BTR-4E si si-a dovedit eficacitatea in conditii de campanie. Vehicolul este asteptat de Garda Nationala”, ar fi declarat  Turchynov, citat de biroul de presa propriu si personal.

Pana una alta pretul de trei ori mai mic pare sa fie motivul principal pentru care Dozor-ul este preferat BTR-ului 4, nicidecum calitatea execrabila a executiei acestuia din urma. Ca veni vorba, motivul refuzarii unui nou lot de catre irakieni – crapaturile aparute in blindaj – ar fi datorat faptului ca sudurile au fost facute la temperaturi foarte joase. Nu te pui cu legile fizicii…

Ca marturie a durabilitatii BTR-4E, Yury Kasyanov a publicat pe pagina lui de facebook o serie de fotografii – preluate apoi de Inforesist.org – infatisand efectele unui atac cu RPG-uri si armament de calibru mic asupra APC-ului ukrainian, in zona preferata de airsofteri Slaviansk:

BTR-4E, Slaviansk

BTR-4E, Slaviansk

Via:
Itar-TASS

– Marius Constantin –