Aviaţie Diverse Geopolitica

Doua escadrile de F-16 dislocate langa granita

F-16 turcesti (via defenceanalyzist)

De la FOX citire:

Dupa ce zilele trecute celule de F-16 au decolat de urgenta pentru descurajarea roiurilor de elicoptere siriene care zumzaiau de cealalta parte a gardului, THK-ul a dislocat (luni seara) cel putin doua escadrile de F-16 pe baza aeriana Diyarbakir, in sudul tarii in apropierea  granitei cu Siria. Ca tot veni vorba… duminica, tot niste avioane F-16 ale THK ( Türk Hava Kuvvetleri) au facut cateva vizite de curtoazie, cu scopul de a intreba de sanatate kurzii din nordul Irakului (care s-au multumit sa mormaie amenintari).

Intre timp, Anders Fogh Rasmussen, secretatul general al NATO declara sus si tare ca organizatia pe care o conduce a pus la punct toate planurile necesare pentru “protectia Turciei in caz de necesitate”

Reactionand la contactul obuzelor siriene ratacite cu tarana natala, Premierul turc Recep Tayyip Erdogan, continua sa faca declaratii belicoase, amenintand ca Turcia nu va da indarat la razboi, daca va fi nevoie:“Assad…is only able to stand up with crutches. He will be finished when the crutches fall away.”

Via AlJazeera

– Griffon236 –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română;Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;

4 Comments

  • Probabil luptele fiind aproape de granita, rebelii ataca fortele siriene, dupa care trec granita in Turcia si striga “piua!”

    Aia trag dupa ei si mai nimeresc si in turci, care probabil asigura si supplies, dupa care striga “scuze, v-am nimerit din greseala!”

    turcii vor bombarda si ei la trupele siriene de pe granita, ca sa le dea de inteles cand se afla de partea cealalta a gardului.

    ce e cam nasol e ca deja sunt 120.000 de refugiati sirieni in Turcia, langa granita.

  • Turcii o sa impuna un “no flight zone” din asta modern a la Libya adica ceva de genul radem tot, acum sa vedem daca si sirienii sunt de-acord cu el…

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: